Spordiaasta tublisid saab veel üles seada

Margus Martin
, reporter
Copy
Parimaid sportlasi on Lääne-Virumaal valitud ja meeles peetud kõige erinevamal moel. Näiteks kuus aastat tagasi kutsuti kõik tublid eesotsas Rakvere Tarva korvpallimeeskonna tolleaegse peatreeneri Andres Sõbraga Rakvere linnusesse, kus sai ka kella lüüa.
Parimaid sportlasi on Lääne-Virumaal valitud ja meeles peetud kõige erinevamal moel. Näiteks kuus aastat tagasi kutsuti kõik tublid eesotsas Rakvere Tarva korvpallimeeskonna tolleaegse peatreeneri Andres Sõbraga Rakvere linnusesse, kus sai ka kella lüüa. Foto: Arvet Mägi

Lääne-Virumaa Spordiliit kutsub 16. detsembrini esitama nominente lõppeva spordiaasta maakonna parimate valimisteks.

Ettepanekuid oodatakse seitsmes kategoorias: noor naissportlane, noor mees­sportlane, naissportlane, meessportlane, spordiveteran, sportlik perekond ja edukas võistkond.

Maakonna spordiliidu juhatuse esimehe Erich Petrovitsi ütlusel oodatakse kandidaate kategooriatesse nii omavalitsustelt kui ka spordiklubidelt ja eraisikutelt. Suurema muudatusena nimetas ta tavapäraste nominatsioonide kõrvale eduka võistkonna lisamist. “Täna ei ole meil parima võistkonna valimise osas võibolla kõige paremad ajad, sest praegustest on kasvõi näiteks pallimängudes Lääne-Virumaal kõrgemaid tulemusi olnud, aga võistkonna kategooria võiks ikkagi olemas olla,” rääkis ta.

Petrovits kutsus kohalikke klubisid üles tunnustust väärivatest spordiinimestest aktiivsemalt informeerima. “Selline situatsioon pole normaalne, kus ma viimased paar-kolm aastat lehitsen enda mälus ja sirvin Virumaa Teataja lehenumbreid, et esitamist väärivaid nominente leida. Mina pole ka eksimatu ega pruugi kõiki mäletada,” lisas ta ja avaldas lootust, et eelkõige oma valla sportlaste resultaatidega paremini kursis olevad omavalitsuste spordijuhid võtavad asja südamega.

Spordiaasta parimate valimise statuudi järgi saab esitada kandidaate, kes on mõne Lääne-Virumaal registreeritud ja siin tegutseva spordiklubi liikmed või siis sellise klubilise kuuluvuse puudumisel elavad ametlikult Lääne-Viru maakonnas.

Elektrooniline hääletus spordiliidu kodulehel algab pärast nominentide esitamise lõppu tuleval nädalal.

Aasta võistkonna ja sportliku perekonna rahvahääletust ei toimu, vaid otsuse langetab nendes kategooriates Lääne-Virumaa Spordiliidu juhatus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles