Vahur Oolupi tagasitulek lõpetas käsipallurite kaotusejada

Margus Martin
, reporter
Copy
Neljapäevaseks suursündmuseks Tapa spordikeskuse saalis kujunes Tapa ja Aruküla käsipallimäng ning "kadunud poja" Vahur Oolupi naasmine. Taanis õppival noorel mängumehel tuli mõistagi jagada pöidlahoidjatele autogramme.
Neljapäevaseks suursündmuseks Tapa spordikeskuse saalis kujunes Tapa ja Aruküla käsipallimäng ning "kadunud poja" Vahur Oolupi naasmine. Taanis õppival noorel mängumehel tuli mõistagi jagada pöidlahoidjatele autogramme. Foto: Spordiklubi Tapa

Spordiklubi Tapa käsipallurid kasvatasid Eesti meeste meistrivõistlustel punktiarvet, lüües neljapäeval koduväljakul tiimi Aruküla/Audentes 32:25 (poolaeg 14:11). Üheksa vooru järel hoiavad tapalased turniiritabelis endiselt viiendat kohta.

Tapa meeskonna peatreener Elmu Koppelmann lausus kohtumise kulgu kirjeldades, et tasavägise avapoolaja võis jagada tema vaatevinklist kolmeks osaks.

Neist esimeses ajas ta läbi palluritega, kellele on püütud toetuda senistes matšides, teises osas otsis parimat optimaalset koosseisu ning kolmandas saatis platsile pingipoisid. Jänni jäädi põhimõtteliselt kõigi kolme variandi puhul. "Teisel poolajal panin platsile hetke kõige parema koosseisu, mis meil on võtta," lisas peatreener.

Endiste meeskonnakaaslastega taasliitus neljapäeval Spordiklubi Tapa möödunud hooaja kõige kibedama käega pallur Vahur Oolup, kelle platsiletulekut mängu kümnendal minutil tervitati marulise aplausiga. Taani käsipalliliiga tipptiimi Mors-Thy Håndbold noortesüsteemis harjutav Oolup andis Elmu Koppelmanni sõnul silmaga nähtavalt juurde just tapalaste muredavõitu kaitseliinile. "Vahuri füüsiline ja mänguline edasiminek on olnud vahepeal märgatav. Kaitses oli ta meile suureks toeks. Samuti on tal tublisti kiirust ja plahvatuslikkust," rääkis juhendaja. Ta lisas, et kuigi kaitseliinis meeskond kokku lepitud asjadest tihti kinni ei pidanud, annab neid nüansse enne nädala pärast kodusaalis toimuvat matši Põlva Servitiga veel lihvida.

Kui kokkumäng tiimikaaslastega vajab peatreeneri ütlusel Oolupil veel harjumist, siis vähemalt ühte vana kamraadi, Marten Saart, paistis ta mõistvat sõnadeta. Nagu Elmu Koppelmann märkis, polnud see eriline ime, sest mõlemad on ninapidi koos olnud ja käsipalli mänginud alates noorteklassist.

Tapa meeskonna väravasuul näitas ennast mängus Arukülaga parimast küljest kogenud Mikola Naum. Teise poolaja alguses, mil kodumeeskond jäi koguni kahemehelisse vähemusse, tõrjus puurilukk ka karistusviske. Turvalisemaks kasvatasid tapalased vahe tänu edukalt realiseeritud kiirrünnakutele, mida sooritati vahepeal kahe minuti sees kolm. Seejuures säras nendelgi hetkedel ülitäpseid sööte jaganud Naum.

Võitjate resultatiivseimana viskas Marten Saar lõpuks kaheksa väravat. Rail Ageni kontosse läks viis ja Raimond Himma lisas neli tabamust. Vahur Oolup toetas kaaslasi kahe väravaga.

Aruküla/Audentese edukaim väravakütt oli viis tabamust kirja saanud Mihkel Vaher.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles