Sõja jalust pagenud lõputu õppija

Margus Martin
, reporter
Copy
Arina Grigorjani sõnul on investeering haridusse alati kõige parem viis elus edukalt läbi lüüa. Seeläbi on lihtsam viia täide unistusi ja saavutada rahulolu.
Arina Grigorjani sõnul on investeering haridusse alati kõige parem viis elus edukalt läbi lüüa. Seeläbi on lihtsam viia täide unistusi ja saavutada rahulolu. Foto: Ain Liiva

Ligemale kolmkümmend aastat tagasi perega Eestisse elama asunud ja praegu ennast eestlaseks nimetava Arina Grigorjani saatus on kirev nagu Muhu mustriga kampsun. Peamiselt Hiina meditsiiniga tegelev naine on valinud eriala, mis pakub leevendust inimeste mitmesugustele tervisehädadele ja toob perele leiva lauale.

Eesti inimestel on ilmselt raske kujutada ette olukorda, kus kahe naaberriigi vahel käib sõjategevus, ent just see oli põhjus, miks Arina Grigorjan koos abikaasa Arturi, kahe väikese poja ja ämmaga 1991. aastal kodumaalt Eestisse pages.

Arina enda juured on Mägi-Karabahhis, Aserbaidžaani koosseisu kuuluvas autonoomses oblastis. Rahvuselt armeenlane, nimetab ta enda kodumaaks Eestit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles