Tarvas lõhkas üllatuspommi ja võitis tiitlikaitsja Ventspilsi

Margus Martin
, reporter
Copy
Kristo Saage (palliga).
Kristo Saage (palliga). Foto: Ain Liiva

Eesti-Läti korvpalliliigas reedel koduväljakul tiitlikaitsjast Läti tippmeeskonda BK Ventspilsi võõrustanud Rakvere Tarvas tegi seda, mida paljud poolehoidjad salamisi lootsid, aga ilmselt valju häälega välja öelda ei tihanud: võttis tõelise üllatusvõidu.

Võiduka matši peaarhitektideks võib nimetada kogu rakverlaste algviisikut, kuhu kuulusid Kristo Saage, Thomas Hamilton, Devin Lee Harris, Tormi Niits ja Egert Haller.

Nimetatud viis pallurit andsidki tulemusega 87:78 (44:48) lõppenud kohtumises lõviosa võõrustajate punktisaagist, kusjuures igaüks neist rassis platsil üle kolmekümne minuti. Vajalikke puhkuseminuteid andsid kaaslastele vahetusest sekkunud Marcus Merimaa, Martin Laandu ning Janis Vahter. Haiguse tõttu jäid seekord eemale Renato Lindmets, Mihkel Kurg ja Janari Alavere.

Keskmängija Hamilton panustas meeskonna edusse lõpuks parimana 24 punkti ja kaheksa lauapalli. Väga raskeid kaugviskeid tabanud Kristo Saage kontosse kanti 19 (neli vaheltlõiget), Devin Lee Harris lisas 18 (kaheksa korvisöötu) ja Tormi Niits 16 punkti.

Külaliste paremateks kerkisid Timothy Neocartes Shorts 19 ja Maris Gulbis 14 punktiga.

BK Ventspilsi peatreener Arturs Visockis-Rubenis lausus kodumeeskonna pressiteenistuse vahendusel mängu järel, et meeskond tuli seekord platsile vajaliku energiata. "Meie mehed uskusid tõenäoliselt, et võit tuleb kergelt. Vastane pani endast välja kogu energia ja mängis lihtsat korvpalli. Nende liidrid tabasid palju raskeid kolmepunktiviskeid ning me ei suutnud sellele vastata. Samuti oli meie visketabavus vilets. Kogu lugu," kõneles ta.

Võõrustajate loots Juris Umbraško märkis samas, et igas mängus loevad kokkuvõttes paljud tegurid, nagu taktika, füüsiline valmisolek ja häälestumine. "Rõhutasin enne kohtumise algust riietusruumis, et suudame võidelda, kui anname igal momendil endast maksimumi, sest see on ikkagi kodumäng. Vajalikel hetkedel, kui tuli pingutada, me pingutasime ja tegime kõik selleks, et võita," rääkis ta.

Tarvas kerkis tänu võidule tabeli seitsmendalt realt kuuendale ning Ventspils loovutas ühe koha, langedes neljandaks. Järgmisel reedel, 20. detsembril, võtab Tarvas kodusaalis vastu Tartu Ülikooli meeskonna.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles