Kolm kuud kaotuseta püsinud Servitit ootab Tapal raske põli

Margus Martin
, reporter
Copy
Elmu Koppelmann (keskel) usub, et hõlpu pole neile neljapäeval külla tuleval Põlva Servitil loota.
Elmu Koppelmann (keskel) usub, et hõlpu pole neile neljapäeval külla tuleval Põlva Servitil loota. Foto: Ain Liiva

Eesti meeste käsipalli meistriliigas seisavad selle nädalal ees viimased põhiturniiri mängud enne kosutavat jõulupuhkust. Spordiklubi Tapa võtab neljapäeva õhtul kodusaalis vastu tiitlikaitsja Põlva Serviti.

Nimetatud kohtumisega lõppeb ühtlasi meistrivõistluste põhiturniiri teine ring. Järgmisega tehakse algust alles kuuajalise pausi möödudes jaanuaris.

Ehkki põlvalased on kindlustanud endale voor enne teise ringi lõppu 15 punktiga liidripositsiooni, neil mingit hõlpu Tapa spordikeskuse mängusaalis seni seitse punkti kogunud ja viiendal kohal paiknevate võõrustajate vastu loota pole. 

Kahe meeskonna eelmine omavaheline matš Põlvas lõppes väljakuperemeeste 31:21 võiduga, kuid ka tapalased on koduseinte marulisel toetusel teada-tuntud võitlejad. Sellel hooajal on Tapalt lahkunud võidukana üksnes Kehra tiim, mis tähendab, et Servitil võib vabalt risti vastupidi minna. Samas pole põlvalased tundnud Eesti liigas kolm kuud kaotusekibedust.

"Meil muidugi sellist tampi peal pole nagu mõnel teisel tiimil, sealhulgas Servitil, aga meiegi oleme siin jõulupuhkuse ootuses, sest pool hooaega on küllaltki väsitav olnud," kõneles SK Tapa peatreener Elmu Koppelmann Eesti Käsipalliliidu pressiteenistuse vahendusel. "Serviti tuleb tiitlikaitsja ja liidrina mängule loomulikult soosikuna, aga võitlema lähme meiegi."

Koppelmann tuletas meelde, et tapalaste rivistuses on tagasi nende mullune tugitala Vahur Oolup. "Neljapäevaks peaksime rivvi saama ka Marek Puierästi ning koos Mihkel Koppelmanniga on meil seega päris hea kaitsemüür. Igal juhul võin lubada, et lihtsat elu põlvalastel loota pole ja punktide saamiseks peavad nad tööd tegema," lisas juhendaja.

Äsja Balti liiga mänge pidanud Serviti seis on peatreener kalmer Mustingu ütlusel segane. "Kindlalt ei saa kaasa teha Ülljo Pihus, kes murdis kämblaluu ja Carl-Eric Uibo, kelle põlv vajab ravi. Ilmselt saame aga mõne Lätis-Leedus puudunud mehe rivvi tagasi," rääkis Musting. "Lähme Tapa vastu valvsalt ja täie tõsidusega. Punktivahet järgnevatega tahaks hoida ja heal juhul kasvatadagi."

Meistriliiga kümnenda vooru teistes matšides on kolmapäeval vastamisi Aruküla/Audentes – HC Kehra/Horizon Pulp&Paper ning Viljandi HC – HC Tallinn.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles