Kadunud meest otsinud kadrinlane leidis hoopis prügimäe

Merly Raudla
Copy
Kadunud meest otsima läinud kadrinlane leidis raudtee äärest hoopis prügikrati jäljed.
Kadunud meest otsima läinud kadrinlane leidis raudtee äärest hoopis prügikrati jäljed. Foto: Vladislav Musakko

Kadrina alevikus oma kodunt lahkunud ja kadunuks jäänud 83-aastast Eldurit on aidanud otsida ka paljud kohalikud. Üks otsijatest liikus Pika tänava eramajade juurest raudtee äärde ning jalutas rööbastega paralleelselt Rakvere poole. Puude vahelt leidis ta hoopis sinna veetud prügi.

Tundus, et kellelgi oli garaaži koristamisel hulk asju üle jäänud ning selle asemel et kogu see kraam jäätmejaama viia, oli võetud ette retk metsatukka. Kõrvalises kohas vedeles puude vahel hulk autorehve ja auto lammutamisest jäänud juppe, prügikotte, külmkapijäänused ning kaablirulle.

Suurema osa neist asjadest oleks Kadrina jäätmejaama saanud lausa tasuta ära anda, siiski oli prügikratt leidnud, et oma rämpsu loodusesse sokutamine on loogilisem samm.

Kadrina valla keskkonnaspetsialist Lea Uueni tõdes, et inimesed on varemgi Kadrinas oma prügi selleks mitte ette nähtud kohta viinud.

Kadrina jäätmejaama infotelefonil vastanud Eesti Keskkonnateenuste esindaja ütles, et kui metsa alla on viidud autolammutusjäätmed, on tegemist ebaseadusliku lammutamisega. Auto saab arvelt maha võtta pärast seda, kui sõiduk koos dokumentidega vanametallikäitlusesse anda.

Kui auto jääb arvele, tuleb sõiduki omanikul sundkindlustuse maksmise vältimiseks ühel päeval tõendama hakata, et auto on seaduslikult käitlejale üle antud.

Kadrina abivallavanem Aarne Laas käis isetekkelist prügimäge vaatamas ja rääkis, et sodi on Eesti Raudteele kuuluval maal. “Kuskil 20–30 meetrit raudtee servast on raudtee maa. Eks me vaata, mis nüüd edasi saab. Anname sellest raudteele teada,” selgitas Laas ja märkis, et see praht on ilmselt juba mõnda aega looduses vedelenud.

Kadunud meest otsima läinud kadrinlane leidis raudtee äärest hoopis prügikrati jäljed.
Kadunud meest otsima läinud kadrinlane leidis raudtee äärest hoopis prügikrati jäljed. Foto: Vladislav Musakko
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles