Ravimite tarneraskused segavad igapäevatööd (1)

Anu Viita-Neuhaus
Copy
Lilleoru apteegi farmatseut Eve Urbas püüab kliendile sobivat ravimit leida.
Lilleoru apteegi farmatseut Eve Urbas püüab kliendile sobivat ravimit leida. Foto: Vladislav Musakko

Mõnda aga kestnud ravimite tarneraskused on tekitanud tervishoiutöötajate sõnutsi keerulise olukorra nii neile kui ka patsientidele. Seis on pinev, kuid lahenduskäike leida keeruline.

Sõmeru perearst Maire Suurkivi nentis, et tarneraskused on ebamugavad ning tekitavad arstile lisatööd ja patsiendile segadust. “Ükski elutähtis ravim pole õnneks minu patsientidele kättesaamatuks muutunud,” lausus Suurkivi. Samasuguse toimega ravim on üldjuhul olemas, kuid see võib osutuda kallimaks ja selle manustamise kord võib harjumuspärasest erineda. Arsti sõnutsi on olnud probleeme ka ravimitaluvusega. “Kõik see halvendab ravisoostumust. Tagajärjeks on seni kontrolli all olnud haiguse ägenemine, kaebuste taasteke,” lausus Suurkivi.

Lilleoru apteegi omanik Tiina Kompus ütles, et segadust tekitab see, et puudu ei ole ainult retseptikaupa, vaid ka ibuprofeeni ja paratsetamooli. “Hetkel on minu nimekirjas 61 puuduolevat ravimit,” lausus Kompus. Ta rõhutas siiski, et ohtlikku olukorda ei ole, sest paljusid ravimeid saab asendada.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles