Vast avatud tanklast on saanud populaarne kohtumispaik

Merly Raudla
Copy
Simuna tankla on kujunenud populaarseks meelelahutuspaigaks, kus pärast tööd ja nädalavahetustel õhtuti aega veeta.
Simuna tankla on kujunenud populaarseks meelelahutuspaigaks, kus pärast tööd ja nädalavahetustel õhtuti aega veeta. Foto: Ain Liiva

Augusti keskel Väike-Maarja vallas Simunas avatud tankla võtsid kohalikud ja ka kaugema kandi rahvas nii hästi vastu, et septembri keskpaigast saavad huvilised seal õhtuti ning nädalavahetuseti käia vaba ­aega veetmas.

Tankla omanik Hannes Kõvask tõdes, et väikeses kohas võiks ju midagi olla. “Meil on piljard, koroona ja noolemäng,” loetles ta meele­lahutusvõimalusi. Rahvast käib ­Kõvaski sõnul päris palju. “Olen rahul,” nentis ta ning märkis, et lisaks kohalikele on koosistumiskohta jõudnud inimesi kaugemalt, näiteks Koeru kandist, Rakverest ja Tallinnastki. Tema sõnul tankla ruumidesse palju rahvast ei mahugi, umbes mõnikümmend inimest saab nädalavahetuseti koos käia.

Kuna kliente jagub, ei välista Kõvask laienemisplaane. “Mine nüüd tea,” sõnas Hannes Kõvask naerdes küsimuse peale, kas ehk on vaja lava ja tantsuplatsi jaoks maja suuremaks ehitada. “Koht on suhteliselt hea,” tunnistas ta.

Piret Koolmeister jõuab töötada lausa kahes tanklas. Kui Simuna tankla avati, ei osanud ta ette näha, et väikeses kohas nii palju rahvast käima hakkab. “Siis kui avasime, ei osanud keegi arvata, et see siin sellise pauguga käima läheb. Mõtlesin, et Simuna on selline ilus väike koht. Kujutasin seda asja teistmoodi ette. Kuni 3. septembrini oli hullumaja,” kõneles Koolmeister naerdes. Nüüd võib vahel ikka juhtuda, et rahulikumal osal päevast ei pistagi keegi tunni jooksul nina ukse vahelt sisse. Lõuna ajal on sagimist omajagu, sest tanklas saab ka lõunat süüa.

Laekverest tankima tulnud ­Andrus sai just kätte mehise hamburgeri. Simunasse ta laupäeva õhtul piljardit mängima ei olegi veel sattunud. “Naine ei luba,” ütles mees konkreetselt. Tankimas käib ta aga tihti.

Piret Koolmeister märkis, et ­kõige minevam toit ongi hamburger.

Simuna tankla on kujunenud populaarseks meelelahutuspaigaks, kus pärast tööd ja nädalavahetustel õhtuti aega veeta.
Simuna tankla on kujunenud populaarseks meelelahutuspaigaks, kus pärast tööd ja nädalavahetustel õhtuti aega veeta. Foto: Ain Liiva
Tanklas on muljet avaldav toiduvalik. Kõige populaarsem söök on siiski hamburger.
Tanklas on muljet avaldav toiduvalik. Kõige populaarsem söök on siiski hamburger. Foto: Ain Liiva
Tanklas on muljet avaldav toiduvalik. Lõunaks saab nii suppi kui ka praadi.
Tanklas on muljet avaldav toiduvalik. Lõunaks saab nii suppi kui ka praadi. Foto: Ain Liiva
Kõige enam tellitakse tankla menüüst hamburgerit.
Kõige enam tellitakse tankla menüüst hamburgerit. Foto: Ain Liiva
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles