Lääne-Virumaal on elektrita tuhat kuussada majapidamist 

Anu Viita-Neuhaus
Copy
Tugev tormituul on viinud elektri ka mitmest Lääne-Virumaa kodust. Foto on illustratiivne.
Tugev tormituul on viinud elektri ka mitmest Lääne-Virumaa kodust. Foto on illustratiivne. Foto: Marko Saarm

Tugev tormituul hakkab rahunema, kuid üle Eesti on vooluta üle 36 000 majapidamise. Kella 22.30 seisuga oli Lääne-Virumaal elektrita 1632 klienti.

Elektrilevi info põhjal on ulatuslikumad rikked Väike-Maarja, Haljala ja Vinni vallas.

Väike-Maarja valla sotsiaalmeedias antakse teada, et ilma vooluta on paljud kliendid Simuna ja Rakke piirkonnas ja seda katkenud kõrgepingeliini tõttu. 

Elektrilevi käiduvaldkonna juht Andres Tõnissaar ütles, et tööde tegemine tuules kõikuvatel liinidel on veel ohtlik. "Teeme lülitamisi, tuvastame rikkekohti ja valmistame ette töökohti, et tuule vaibudes saaksid ehitusbrigaadid täiel võimsusel rikkeid kõrvaldama hakata," sõnas Tõnissaar. Elektrilevis on valmisolekus 75 rikkemeeskonda.

Keskpingevõrgu riketest teavitab Elektrilevi kliente SMS-iga. "Kuna tormituul ei ole veel vaibunud, selgub täpsem ülevaade selle mõjudest homseks ja seejärel saame prognoosima hakata ka voolu taastamisele kuluvat aega," lausus Tõnissaar.

Elektrilevi paneb elanikele südamele ohutust ja rõhutab, et mahakukkunud liinidest tuleb kindlasti eemale hoida.

Päästeameti kõikides regioonides on kokku kutsutud staabid olukorra jälgimiseks ja päästesündmuste lahendamiseks. Ilmateenistuse teatel puhub kolmapäeva õhtul tormituul kohati üle 30 meetri sekundis. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles