Neitsi Maali kandidaat on Rakverest pärit filmilavastaja

Jete Eevald
, ajakirjanik
Copy
Film Marju Lepajõest.
Film Marju Lepajõest. Foto: Rakvere Teatrikino

Eesti Filmiajakirjanike Ühing kuulutas välja viis filmi, mis kandideerivad jaanuari alguses välja antavale Eesti vanimale filmiauhinnale Neitsi Maali aasta parima kodumaise linateose eest. Üks kandidaatidest on Vallo Toomla filmiga religiooniloolasest Marju Lepajõest.

Vallo Toomla portreefilmis mõtestab varalahkunud Marju Lepajõe meie kaasaega, mil inimese vajadus ja võime süveneda on taandunud teisejärguliseks. Vaatajal on võimalus saata Marju Lepajõed tema mõtteteekonnal täpse sõna ja isikliku tõe poole.

"Valiku keerukust näitab tõsiasi, et filmiajakirjanikelt said tänavu eelhääletusel punkte rekordilised 25 filmi, mille sekka jagus lühifilme, animatsioone ja dokumentaale. Viimastest jõudis viie lõpliku kandidaadi sekka koguni kolm. Selline rikkalikkus ilmestab, kuivõrd mitmekülgseks ja tugevaks on muutunud kodumaine filmimaastik," ütles Eesti Filmiajakirjanike Ühingu juhatuse esimees Andrei Liimets.

Neitsi Maali auhind ühes Olympic Casino välja pandud 2000-eurose preemiaga ning aasta levifilmi ja aasta filmiajakirjaniku auhind antakse üle pidulikul tunnustusüritusel 3. jaanuaril kinos Sõprus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles