Näitlevate õpetajate etendused pööravad juba eos alati jandiks

Merly Raudla
Copy
Proovid on jandipuntlastele kui naeruteraapia. Kalle Lina (esiplaanil) saab Marika Eiskopi (paremal) ja Tiiu Laheveeri abil selga uhke kostüümi.
Proovid on jandipuntlastele kui naeruteraapia. Kalle Lina (esiplaanil) saab Marika Eiskopi (paremal) ja Tiiu Laheveeri abil selga uhke kostüümi. Foto: Vladislav Musakko

Rakvere gümnaasiumi õpetajate hulgas on seltskond, keda tõmbab lavale. Jandipundi pedagoogidel jääb igapäevasest klassi ees taidlemisest väheks ning nad astuvad üles ka kooli jõulupeol ja igaaastasel õpetajate teatrifestivalil.

Möödunud nädala neljapäeval oli Jandipundil käsil teine proov. Jõulupeoni oli jäänud tervelt nädal ja huvijuht Aili Teedla märkis rõõmsalt, et tükk on juba peaaegu selge. Enamasti pritsivad pedagoogid esimesel kohtumisel hulga ideid, mille eesti keele ja kirjanduse õpetaja Merle Velbo kohe öösel näidendiks vormib. Käsikiri on muidugi vaid arusaadav 16 aastat koos käinud Jandipundi liikmetele ja koosneb üksnes märksõnadest. Esimese proovi järel oli kondikava juba paigas: saksa keele õpetaja Kalle Lina kehastub kahemeetriseks pika seeliku ja lilla lakaga artistiks ning kogu punt peab nõu, kuidas luua kõige parem lauluvõistluse lugu. Jõulupeo teema oli “Jõuluvisioon”.

“Meil on Jandipunt. Nimi ütleb ise ära, mis žanriga tegemist,” tutvustas Velbo. “Ega meilt midagi normaalset ei tule,” lisas huvijuht Teedla. “Me oleme proovinud,” märkis Velbo. “Ei ole proovinud,” vaidles matemaatikaõpetaja Tiiu Laheveer naerdes vastu. “Ükskord tahtsime teha luuleetendust,” sõnas Velbo naerma pursates ja lisas, et lõpuks läks ikka jandiks. “Sinna ei ole mitte midagi teha,” tõdes ta. Kõik lood ja naljad on võetud elust enesest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles