Riffarrica uus videosingel annab teada sandist ilmast ja selle peapõhjustest

Kristi Ehrlich
, peatoimetaja kohusetäitja
Copy
Riffarrica muusikud Kulno Malva (vasakul) ja Kristjan Priks laulu “Udune ilm” video salvestamisel.
Riffarrica muusikud Kulno Malva (vasakul) ja Kristjan Priks laulu “Udune ilm” video salvestamisel. Foto: Maris Savik/Riffarrica

Mehise rififolgi pioneerid, Rakvere mees, trummar Kristjan Priks ning akordioni- ja torupillimängija Kulno Malva ehk ansambel Riffarrica avaldas videosingli “Udune ilm”.

Lugu pärineb ansambli kevadel ilmunud ja palju head vastukaja pälvinud debüütalbumilt “Riffarrica”. Regivärsilises laulus on juttu sandist ilmast ja selle peamistest põhjustest.

“Vanarahva tähelepanekute järgi teevad ilma ehk maailma koledaks kadedus ja saamahimu, mis paneb isad-pojad päranduse pärast taplema, õed-vennad parema pala pärast sõimlema ja verd valama,” ütles ansambli liige, päevatööna Rakvere teatri turundusjuhi ametit pidav Kristjan Priks.

“See puhub kõikjale vaadet piirava udu, värvib meie pea kohal oleva ähvardavalt roostekarvaliseks ja tahmab meie suhteid.”

Tema sõnul ei ole igihaljad inimsuhted siiani meid maha jätnud, ka tänapäeval on neist lähtuvad teemad pidevalt päevakorral.

Riffarrica soovib looga “Udune ilm” kuulajaile edasi anda sõnumi, et meie tajutav ja talutav rahuloluilm sõltub meie omavahelistest suhetest, himude ja hoolimise tasakaalust.

Videomaterjali võttis üles ning monteeris kolme ja poole minutiliseks tervikuks Kaarel Kree.

Riffarricale kujunes lõppev aasta tegusaks. November oli suurte saalide kuu: ansambel esines näiteks Saku suurhallis, Alexela kontserdimajas ja rahvusülikooli 100. aastapäeva peol ERM-is. Suvesse jäid kontserdid Egiptuses, Riias ja mitmel festivalil Eestis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles