Kendama, “Vanamehe mäng” või hoopis “Reis ümber maailma”?

Katrin Uuspõld
Copy
“Mistakos” on lauamäng, kus mängijad asetavad kordamööda redeleid üksteise otsa. Kui redelitorn variseb, saab selle uppiajaja kõik pudenenud redelid endale ja mäng jätkub, kuni keegi on suutnud vabaneda kõigist oma redelitest. Tema ongi võitja. Parajasti sätib redelit paika Lisette Popov. Raamatukogutöötaja Raili Bild ootab oma korda.
“Mistakos” on lauamäng, kus mängijad asetavad kordamööda redeleid üksteise otsa. Kui redelitorn variseb, saab selle uppiajaja kõik pudenenud redelid endale ja mäng jätkub, kuni keegi on suutnud vabaneda kõigist oma redelitest. Tema ongi võitja. Parajasti sätib redelit paika Lisette Popov. Raamatukogutöötaja Raili Bild ootab oma korda. Foto: Vladislav Musakko

Pühad võiks olla see osa aastast, mil meil on rohkem aega. Sõprade ja pereliikmetega koos olemiseks. Ning kindlasti on lõpuks mahti mõni osavust, mõtlemist ja rõõmu pakkuv mäng lagedale kraamida. Kuid milline? Soovitusi jagavad professionaalsed mängijad noortekeskusest ja raamatukogust ning turgu tundev mängukaupmees.

Aga üks on kindel. Tänavuse aasta kõige populaarsem mäng eriti (poiss)-laste seas on kendama. Seda kinnitavad kõik. Lääne-Virumaa keskraamatukogu lasteosakonna kenda­ma’d on pidevalt kasutuses ja värv neilt peaaegu maha koksitud. “Lapsed tulevad ka oma kenda­ma’tega, mängivad, harjutavad trikke ning meil on plaanis uuel aastal korraldada kendama-võistlus,” rääkis raamatukoguhoidja Ulvi Paap.

Kendama.
Kendama. Foto: Vladislav Musakko
Pariisi suveolümpiamängud 26. juulist 11. augustini
Vaata otseülekandeid Kanal 2-st, Duo 5-st, Postimehe veebist ja kuula raadio Kuku kajastusi. Venekeelsetele fännidele pakub põnevust Kanal 7.
Loe kõiki olümpiauudiseid siit.
Copy
Tagasi üles