Politsei soovib turvalisi ja rahulikke jõulupühi

Inna Grünfeldt
Copy
Politseinikud.
Politseinikud. Foto: Lääne prefektuur

Politsei- ja piirivalveamet soovib kõigile rahulikke ja ilusaid jõulupühi ning kutsub üles tähelepanelikkusele nii enda kui ka teiste suhtes.

"Pühademeeleolu kajastub ka liikluses, kus kõigil tuleks varuda tavapärasest veidi rohkem aega sihtkohta jõudmiseks," ütles politseikolonelleitnant Toomas Malva. "Selleks et kõik jõuaks turvaliselt koju ja lähedaste juurde, soovitame olla kannatlik ning mõistev teiste liiklejate suhtes. On ju eesmärk tervena kohale jõuda, mitte sattuda õnnetusse või seda juhuslikult põhjustades sekeldustesse."

Malva sõnul on politsei pühade ajal väljas suuremate jõududega, et tagada turvalisus nii liikluses kui ka teistes avalikes kohtades. "Pühade ajal suureneb tõenäosus alkoholi tarvitamiseks, kuid tuleb vaadata, et nii endal, lähedastel kui ka teistel ümbritsevatel inimestel säiliks peomeeleolu. Seega tundke enda piiri ja pidage sellest kinni," lisas Malva.

Julgustame kõiki inimesi üksteist hoidma, vajadusel kutsuma abi, või kui olete suutelised, siis ise sekkuma olukordadesse, mis rikuvad pühadeaegset rahu. "Meie pere ja sõbrad on kalleim vara. Märgakem üksteist ja märgakem abivajajaid!" lausus politseikolonelleitnant.

Jõulusoovid politseilt:

Ohutut sõitu – jälgi tee- ja ilmaolusid, pea kinni kiiruspiirangutest ja arvesta kaasliiklejatega. Hoolitse selle eest, et autorooli istudes ei oleks juht eelnevalt alkoholi tarvitanud.

Ole nähtav – kanna pimedal ajal alati helkurit, et kõik juhid sind märkaks ja et sa kenasti läbi talveõhtu koju või külla jõuaks.

Hoia lähedasi – soovime, et veedaksid pühad rõõmsalt koos lähedaste ja sõpradega. Ükski arusaamatus ei ole ületamatu ning erimeelsused on lahendatavad vägivallata.

Ole lahke – kui märkad hädasolijat, küsi, kas tal on abi vaja, ja vajadusel helista häirekeskusesse numbril 112.

Hoia kodu – pikemaks ajaks kodust lahkudes kontrolli kindlasti üle, kas uksed ja aknad on kinni, ning ära jäta väärtuslikke asju nähtavale kohale.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles