Pürotehnikat tuleb kasutada ohutult

Inna Grünfeldt
Copy
Ilutulestikke ja muud pürotehnikat tuleb kasutada ohutult.
Ilutulestikke ja muud pürotehnikat tuleb kasutada ohutult. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Pürotehniliste toodete väärkasutamine võib põhjustada tõsiste tagajärgedega õnnetusi.

Majandus- ja kommunikatsiooniministeerium ning tarbijakaitse ja tehnilise järelevalve amet (TTJA) tuletavad seoses pühade saabumisega meelde, et pürotehnika kasutamiseks on seadusega lubatud kindel aeg ja kasutamisel tuleb järgida ohutusnõudeid.

Eestis kehtiva regulatsiooni kohaselt on avalikus kohas keelatud tekitada teist isikut oluliselt häirivat müra või valgusefekte. Mujal kui avalikus kohas on see keelatud ajavahemikul kella 22–6 ja puhkepäevale eelneval ööl kella 00–7.

Pürotehnika kasutamine on lubatud ööl vastu 1. jaanuari, ööl vastu 25. veebruari või ööl vastu 24. juunit.

"Kuigi avalikus kohas on kindel aeg, millal ilutulestikku lasta võib, ei pea paraku kõik inimesed sellest nõudest kinni ega arvesta kaaskodanike huvidega," rääkis majandus- ja taristuminister Taavi Aas. "Et kõik inimesed saaksid rahulikult pühadeaega nautida, tuleb ilutulestiku tegemisel lisaks õigele aja- ja kohavalikule järgida ohutusreegleid."

TTJA alustas eelmisel nädalal ka pürotehniliste toodete ohutu kasutamise kampaaniaga, tuletamaks inimestele meelde, kuidas ilutulestikuga ümber käia. "Igal aastal saab pürotehniliste toodete kasutamise tagajärjel viga mitu inimest ja seetõttu on oluline selgitada ilutulestikuga seotud ohtusid lastele ning ka ise käituda vastutustundlikult," selgitas TTJA peadirektor Kaur Kajak. "Peamisteks õnnetuste põhjusteks on hooletus, ettevaatamatus ja alkoholijoove või ei osata tootega ümber käia, näiteks ei toestata toodet enne süütamist või süüdatakse toode liiga lähedal teistele inimestele, autodele ja hoonetele."  

Tutvu TTJA pürotehniliste toodete ohutu kasutamise juhistega:

EST https://www.ttja.ee/et/tarbijale/ohutus/purotehnika-ohutus

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles