Riik toetab Rakvere haigla taastusravi, rehabilitatsiooni ja heaolukeskuse kompleksi valmisehitamist

BNS
Copy
Riik toetab Rakvere haigla taastusravi, rehabilitatsiooni ja heaolukeskuse kompleksi valmisehitamist.
Riik toetab Rakvere haigla taastusravi, rehabilitatsiooni ja heaolukeskuse kompleksi valmisehitamist. Foto: MEELIS MEILBAUM/VIRUMAA TEATAJA

Riigi tugiteenuste keskus (RTK), mis korraldab regionaaltoetuste taotlemist ja väljamaksmist, kinnitas toetuse saamiseks 21 maakondlike arengustrateegiate projekti kogusummas 3,2 miljonit eurot. Teiste seas taotles toetust AS Rakvere Haigla.

Toetuse andmisega soovib riik kaasa aidata Eesti maakondade majanduskasvule ja heaks elukvaliteediks vajalike teenuste kättesaadavamaks muutmisele, mille jaoks on omavalitsustel läbimõeldud ja hästi planeeritud arengustrateegiad.

Lõppeval aastal sai taotlusi esitada kahes voorus, mille käigus laekus kokku 72 taotlust, kinnitati 46 projekti, teatas RTK toetuste rakendamise osakonna elukeskkonna talituse juhataja Jaak Puistama pressiteate vahendusel. Toetuste suurus jääb vahemikku 30 000 kuni 480 000 eurot. 

"Üle Eesti on välja pakutud mitmesuguseid rahastust ootavaid ideid, mis edendavad mõne piirkonna elu," ütles riigihalduse minister Jaak Aab. "Selle rahastusvooruga panustatakse just erinevate teenuste kättesaadavuse parandamisse. Loomulikult paneb riik oma õla alla, et kaasa aidata Eesti elu kiiremale arengule," lisas Aab. 

Üheks toetatud projektiks on AS-i Rakvere Haigla taastusravi, rehabilitatsiooni ja heaolukeskuse kompleksi valmisehitamine. "Taastusravi võimaluste kiire kättesaadavuse ja nüüdisaegse korralduse kaudu tagame inimeste kiirema paranemise ning võimaluse naasta oma igapäevaste tööülesannete täitmise juurde. Oluline on taastusravi roll ka rehabilitatsioonitegevuses tervikuna, et parandada võimet oma igapäevategevustega iseseisvalt toime tulla," ütles haigla juhatuse esimees Ain Suurkaev.

Iga maakond sai valida ettepanekute esitamiseks sobiva taotlusvooru, võttes arvesse maakonna arengustrateegia tegevuskava valmimist ja maakonnas kokkulepete sõlmimiseks kuluvat aega.

Lääne-Virumaa, Jõgeva, Valga, Võru, Lääne, Saare, Viljandi, Rapla ja Hiiumaa maakonnast esitati taotlused tänavu esimesse vooru ja taotlemisõigusega projektide nimekiri kinnitati juba septembrikuus, millega otsustati toetada 25 projekti toetussummaga 2,9 miljonit eurot.

Selle aasta kahe taotlusvooru kogueelarve on 6,15 miljonit eurot. Meedet rahastatakse hasartmängumaksust regionaalsetele investeeringutele eraldatavatest toetustest ja regionaaltoetuse eelarvest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles