Virumaa tippsõitja tiim võttis heategevusvõistlustel esikohakarika

Copy
Võitjad Priit Rätsep ja Kristel Raba.
Võitjad Priit Rätsep ja Kristel Raba. Foto: Ain Liiva / Virumaa Teataja

Sel aastal juba 15. korda toimunud spordikuulsuste jõuluturniiril pälvisid kõige enam punkte motosportlased Kristel Raba ja Priit Rätsep.

Haljala lähistelt pärit Priit Rätsep tunnistas, et jõuluturniir läks üle ootuste hästi. Temale olid kõige raskemad kasti hoidmine ja rippumine. "Teised alad olid stabiilselt head. Kõige suurem üllatus oli vast see korvpalliala võit, sest ma tegelikult pole üldse hea selle pallivärgiga," tunnistas Rätsep. "Kristelil olid täpselt samad alad kõige hullemad ja siis samadel aladel olime samamoodi head," lisas tippspordist välja astunud endine tippkrossisõitja. 

Jõuluturniirist on osa võtnud pea kõik selle toimumise aja jooksul Eestit omal alal tipus esindanud atleedid.

Rakvere spordihoones peetud meelelahutuslikku mõõduvõttu aitasid vürtsitada sportlikud näitlejad Tõnis Niinemets ja Henrik Kalmet. Ürituse tuluga toetatakse sihtasutuse Hea Hoog Rakvere töökeskust.

Võistlus sai alguse krossisõitjate (Juhan Laansoo eestvedamisel) ja Erki Noole vahel tekkinud vaidlusest. Nool oli maininud, et motokross ei ole oma olemuselt võrreldav klassikaliste spordialadega (jooks, jõutõstmine, sõudmine jne), sest motomeestel on mootor, mis neid edasi viib. Asja selguse huvides hakati korraldama turniiri, kus eri spordialade esindajad võtavad omavahel mõõtu kuuel alal, mis üldjuhul ei ole ühegi sportlase põhiala. Asja irooniline pool on muidugi see, et üks väheseid oma ala tipptegijaid, kes ei ole veel starti jõudnud, on Erki Nool ise. 

Võistlejad võtsid sel aastal mõõtu ​vehklemises, raskuse hoidmises, reaktsioonikiiruse võistluses, Honda puhuri ülesandes ning rippumises. Võistluste peakohtunik oli Allar Raja, üritust juhtis Ott Kiivikas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles