Pühi varjutasid jommis peaga kaklejad

Toomas Herm
Copy
Mees tegi naisele haiget.
Mees tegi naisele haiget. Foto: Elmo Riig

Rakvere politseijaoskonna juhi Tarmo Tammiste sõnul möödunud pühad maakonnas politsei jaoks tavapärasest nädalavahetusest palju ei erinenud. Põhiliseks märksõnaks oli alkoholi liigpruukimine. See tõi kaasa kaklused meelelahutusasutustes, joobes juhid ja lähisuhtevägivalla juhtumid.

Maakonnas registreeriti pühade ajal 14 lähisuhtevägivalla juhtumit. Neist ühe puhul alustati ka kriminaalmenetlust. See juhtus 26. detsembril Vinnis elumaja korteris, kus 31-aastane mees lõi 29-aastast endist elukaaslast. Kõikide perekondadega tegeleb edasi politsei koos omavalitsusametnikega.

"Tahan kõikide tähelepanu juhtida sellele, et tihti põhjustabki vägivalda alkoholi kuritarvitamine, ja selleks et sekeldusteta pühad ning nädalavahetused mööda saata, tuleb alkoholiga piiri pidada ning rahumeelseks jääda," sõnas maakonna politseijuht. Samuti ei maksa pärast alkoholi tarvitamist asuda sõidukit juhtima, sest sellega pannakse ohtu nii iseenda kui ka kaaskodanike elu.

Päästjatele möödusid pühad rahulikult. Jõululaupäeval ei saanud pritsimehed ühtegi väljakutset. Järgmisel päeval said päästjad neli väljakutset, millest kaks olid abi osutamised teistele ametkondadele. Vooliku pidid päästjad välja võtma Kadrina alevikus, kus ühes hoovis põletati vaadis paberit ja pappi. Rakveres Lõuna põiktänavas kustutasid pritsimehed põleva sõiduauto.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles