Suusamees Martin Himma on heas vormis ja naudib võistlemist

Margus Martin
, reporter
Copy
Martin Himma.
Martin Himma. Foto: Hanninen/Newspix24/SIPA/Hanninen/Newspix24/SIPA

Läänevirulasest noor murdmaasuusataja Martin Himma on tõusnud talvistel jõuproovidel heasse vormi.

Viimati Sloveenias Planicas toimunud maailma karikasarja etapil jõudis 20-aastane Himma koos Alvar Johannes Aleviga paarissprindis poolfinaali, millega saavutati 12. koht.

Finaalipääsu üritanud eestlaste plaani rikkus tihe lumesadu, mis muutis rajaolud raskeks. "Sprinditeates oli väga super sõit," kõneles Martin Himma, kes kiitis nii head enesetunnet kui ka korralikku minekut. "Enda poolfinaalis olime neljandad. Vahetuse sain seitsmendal kohal. Itaalia läks minust mööda, aga ise möödusin Rootsist, Poolast, Šveitsist ja Saksamaast. See oli super tunne. Kahjuks oli meie poolfinaal [esimese poolfinaaliga võrreldes] aeglasem, sest vahepeal hakkas paksu lund sadama ja suusk oli kinni. Kokkuvõttes pole kaheteistkümnes koht üldse paha."

Tapa vallast pärit Eesti kuni 23-aastaste suusakoondise liikme sõnul õnnestus tal enne Sloveeniat käia võistlemas ja seeläbi hankida kogemusi veel ka Seefeldis peetud Austria meistrivõistlustel, kus ta tegi kaasa nii sprindis kui ka distantsisõidus.

Rasketes oludes jõuproovil tuli Martin Himma sprindis üheksandaks ning 10 kilomeetri klassikadistantsil kuuendaks. "Sprindi eelsõidus olin viies, aga finaali ei saanud, sest valisin poolfinaalis finišisirgel vale raja ja jäin karpi kinni. Distantsivõistlus oli hea," jagas ta muljeid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles