Telereporter lõpetas dopingu tõttu karjääri

Aivar Ojaperv
, ajakirjanik
Copy
Raul Rebane.
Raul Rebane. Foto: Urmas Luik / Pärnu Postimees

Nimekombinatsioon Raul Rebane on kindlasti kümne levinuma hulgas Eestis. Koos ühe sellenimelisega teenisin sundaega Nõukogude armees – tervisi sulle, Raul, sinna Kadrina kanti! Teine sama nimega mees peab Tallinnas politseinikuametit. Kolmas Raul Rebane on pikk ja hallipäine, kes ütles kunagi enda kohta, et on praetud rebane, ja pani kaks aastat hiljem oma halloo-mehe ameti maha. Gerd Kanteri sõnul tegevat see kolmas temaga tänase päevani “loomkatseid”.

Raul Rebane, see pikk ja hallipäine, kasutab intervjuud andes meetodit n + 1. Ma ei tea, kas see on tema enda leiutis, aga igatahes oma hiljuti ilmunud meediasuhtluse õpikus soovitab ta nõndamoodi ajakirjandusega suhelda: vasta konkreetselt küsimusele ja lisa vastuse lõppu üks lause teemal, millest tahad ise rääkida. Nii ma enam polegi kindel, kas mina usutlesin teda või tema mind. Tegelikult vahet pole, sest mõlemad saime oma tahtmise ja lugeja saab rohkem teada.

Kui Raul Rebane räägib augustist 1991, tuleb talle klomp kurku. Mitte selle pärast, et noil päevadel toimunud kergejõustiku-MM-il kargasid Mike Powell ja Carl Lewis üksteise võidu üle kehtiva kaugushüppe maailmarekordi ja lisaks jooksis Lewis maailmarekordi sajas meetris. Selliste asjade oma silmaga tunnistamine ja vahendamine on spordikommentaatori õnn, rõõm ning kohustus.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles