Tuntud kultuurijuht paneb ameti maha

Aivar Ojaperv
, ajakirjanik
Copy
Tiia Uudeberg pikaaegse Tamsalu kultuurimaja juhatajana tundis oma töökoha viimast kui nurka – tänavu märtsis tehtud fotol demonstreerib ta rariteetset valguspulti.
Tiia Uudeberg pikaaegse Tamsalu kultuurimaja juhatajana tundis oma töökoha viimast kui nurka – tänavu märtsis tehtud fotol demonstreerib ta rariteetset valguspulti. Foto: Vladislav Musakko

31. detsembril on viimane tööpäev Tiia Uudebergil, kes on Tamsalu kultuurimajas ametis olnud 22 aastat.

Tapa valla uus kultuuripoliitika kultuurimajadel juhatajaid-direktoreid ette ei näe. Uuest aastast hakkab tegutsema ühine katusorganisatsioon Tapa valla kultuurikeskus, kuhu allüksustena kuuluvad seni iseseisvad olnud kultuurimajad ja muuseumid.

Tamsalu kultuurimaja kauaaegne juhataja Tiia Uudeberg ühtse kultuurikeskuse juhatajaks ei kandideerinud, samuti ei soovinud ta jätkata mõnes muus kultuurivaldkonna ametis, kuigi vallavalitsus talle vastava pakkumise tegi. “Olin pikalt haiguslehel – töötrauma,” rääkis ta. “Kui tagasi tööle tulin, sain teada, et kultuurimajade juhatajad koondatakse. Vald pakkus mulle ametikohta uude loodavasse struktuuri, aga tingimused mulle ei sobinud. See tähendanuks peamiselt paberitööd, aga mulle sobib pigem ikka loominguline kultuurijuhi töö.”

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles