Himmale riputati kaela esimene meeste suusakuld

Margus Martin
, reporter
Copy
Martin Himma krooniti Eesti täiskasvanute meistriks murdmaasuusatamises.
Martin Himma krooniti Eesti täiskasvanute meistriks murdmaasuusatamises. Foto: Margus Ansu

Porkunist sirgunud murdmaasuusataja Martin Himma jõudis laupäeval esimese täistabamuseni Eesti täiskasvanute meistrivõistlustel murdmaasuusatamises.

Klubi Karupesa Team esindav riigi vastne tšempioni jättis Tehvandi staadionile rajatud 1,3-kilomeetrisel kunstlumeringil, kus sõideti 10 kilomeetri vabatehnikadistants, selja taha ligemale poolsada konkurenti, kelle seas oli ka hulgaliselt välisvõistlejaid.

"Väga hea oli ja tundsin juba eile soojendustrennis, et minek on mõnusalt kerge. Lühikesel ringil ei olnud tegelikult hullu midagi. Konkurentidest möödaminekuks väga palju ruumi ei olnud, aga polnud ka midagi hullu," rääkis Himma.

Üllatuseks ta tulemust enda jaoks ei pidanud. "Tundsin, et olen selleks suuteline, ja teadsin, et arvatavasti võidan, aga samas ei tahtnud endale väga pingeid peale panna," märkis Martin Himma.

Tegemist oli noormehe esimese täiskasvanute meistrikullaga, kui mitte arvestada suviseid rullsuusatamise meistrivõistlusi. Aasta tagasi võitsid läänevirulase ees 15 + 15 kilomeetri suusavahetusega sõidu tiitlivõistlustel kaks kirkamat medalit hiljem MM-il dopingutarvitamisega põrunud Karel Tammjärv ja Andreas Veerpalu. Veerpalule kaotas Himma toona kõigest 3,2 sekundiga.

Sellel aastal ülekaaluka võidu teeninud 20-aastase Martin Himma järel lõpetas 57-sekundilise kaotusega teisena Marko Kilp (Võru Suusaklubi) ja kolmandana lätlane Raimo Vigants (Madona, +1.08). Absoluutarvestuse neljas ja ühtlasi Eesti meistrivõistluste pronksiomanik oli Kaarel Kasper Kõrge (RR Suusaklubi, +1.22).

Naiste viie kilomeetri vabatehnikasõidus tuli läänevirulastest parimana 17-aastane rakverlane Eva-Maria Saar (KF Suusaklubi) 30 lõpetaja hulgas 17. kohale.

Martin Himma loodab hooaega jätkata lumetreeningutega Soomes, kuid kindlaid plaane pole ta veel teinud. "Arvan, et see jääb uue aasta algusesse," lisas ta.

Eesti murdmaasuusatamise MV meeste 10 km vabatehnikasõidu protokoll

Eesti murdmaasuusatamise MV naiste 5 km vabatehnikasõidu protokoll

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles