Dmitri Aristov jooksis Rakvere tänavatel konkurentidel eest

Margus Martin
, reporter
Copy
Korvpallimeeskonna Rakvere Tarvas mängijatest olid talvisel ööjooksul rajal Devin Lee Harris (vasakul) ja Kristo Saage. Mõlemad võtsid ette viis kilomeetrit pika distantsi, nagu ka klubi mänedžer Arnu Lippasaar ja abitreener Madis Putko.
Korvpallimeeskonna Rakvere Tarvas mängijatest olid talvisel ööjooksul rajal Devin Lee Harris (vasakul) ja Kristo Saage. Mõlemad võtsid ette viis kilomeetrit pika distantsi, nagu ka klubi mänedžer Arnu Lippasaar ja abitreener Madis Putko. Foto: Margus Martin

Rakvere linnatänavatel laupäeval korraldatud jooksuürituse Eesti Ööjooks – Talve Eri 10 kilomeetrit pika põhidistantsi kiireimad olid meestest Dmitri Aristov ja naistest Kelly Nevolihhin.

Klubi Treeningpartner/Sportland jooksutiimi esindanud Aristov, kes on sellel aastal võidutsenud uskumatuna näivalt 31 jooksuvõistlusel, ületas lõpujoone ajaga 32.31,9.

Teise koha saanud Mardo Lundveri (Rapla Jooksuklubi, 33.32,7) edestas ta pisut enam kui ühe minutiga. Kolmanda mehena jõudis finišisse Andry Soo (Sparta, 34.30,2). Kiireim kohalik meessportlane oli Rakvere gümnaasiumi abiturient orienteeruja Sander Pritsik, kes saavutas ajaga 37.38,7 13. koha.

Paarkümmend sekundit Pritsikust hiljem lõpetas kiireim naine, teist aastat järjest samal jooksuvõistlusel veenva võidu võtnud Kelly Nevolihhin. Juba poolel distantsil ülejäänud konkurentide ees korraliku edumaa saavutanud Rakvere kergejõustikuklubi ViKe jooksja lõpuaeg oli 38.01,1.

"Väga mõnus, aga rada oli päris pudine. Üle pika aja üks päris talvine jooks. Siiamaani ongi saanud ainult siledal asfaldil joosta, kus teed hoopis teistmoodi tööd," kõneles Nevolihhin. "Aga rahvas elas tänavatel palju kaasa ja ikka andsin endast parima. Kodukandis on alati hea joosta ja ööjooks on väga hästi korraldatud üritus. Tõesti oli tore."

Selleks aastaks on Lääne-Viru keskmaajooksja jaoks võistlused võisteldud ning pilk suunatud tulevikku. "Eesmärgid on ikka kõrgemad – isiklikud rekordid ja nende edasi viimine nii 1500 kui ka 800 meetri distantsil," tähendas Kelly Nevolihhin.

Kirevas jooksuseltskonnas leidus paljude teiste spordialade esindajaid. Taas oli rajal kunagine tippvõrkpallur, Rakverest pärit Kristjan Kurik, aga kohal olid ka kohaliku korvpallimeeskonna Rakvere Tarvas esindajad. Kossumehed Kristo Saage ja Devin Lee Harris võtsid ette viis kilomeetrit pika distantsi. Sama maa jooksid läbi ka klubi mänedžer Arnu Lippasaar ja abitreener Madis Putko.

"Ma pole kunagi varem elus midagi sellist läbi teinud, aga see oli väga lõbus. Polnud üldsegi nii hull, kui alguses ehk kartsin," rääkis Harris, kelle pikimad distantsid on jäänud treeningutel tema enda sõnul mõne miili kanti. "Ma ei saa sellest miilide ja kilomeetrite värgist siiamaani hästi aru, aga see pole ka oluline. Peaasi, et oli teistmoodi ja lõbus."

Eesti Ööjooks – Talve Eri lõpuprotokoll (esialgsed tulemused)

Pariisi suveolümpiamängud 26. juulist 11. augustini
Vaata otseülekandeid Kanal 2-st, Duo 5-st, Postimehe veebist ja kuula raadio Kuku kajastusi. Venekeelsetele fännidele pakub põnevust Kanal 7.
Loe kõiki olümpiauudiseid siit.
Tagasi üles