Sisukord
Galeriid
Postimees

Tükike Aasiat ühes Pajusti köögis

4 min lugemist
Aasia köögi austajad Kaido Höövelson (keskel) ja Andrus Albrecht (mustas) tõstavad juustust peekonit ja kimchi’d. Höövelson lausus, et korea ütluse kohaselt ei ole kimchi-põlgajatel tüdrukute seas lööki. Degusteerija (vasakul) kiitis frititud kana väga heaks. FOTO: Vladislav Musakko

Kaks muhedat Virumaa meest, riigikogu liige Kaido Höövelson ja laulja Andrus Albrecht ehk Baruto ja Bonzo, kannavad endas armastust Aasia köögi vastu. Baruto võttis meid lahkesti enda kodus vastu ning mehed näitasid, kui osavasti nende käe all eksootilised hõrgutised valmivad.

Artikkel kuulatav
Postimees digipaketi tellijatele
Tellijale Tellijale

Nii Kaido Höövelson kui ka Andrus Albrecht tunnistasid, et Aasia köögi toitu nauditakse nende kodudes mitu korda nädalas. Välja on kujunenud nii, et Aasia roogi valmistavad perepead. Abikaasade pärusmaaks jääb pigem kartulipudru ja hakklihakastme tegemine.

Höövelsoni toitumisharjumusi mõjutavad suuresti 15 Jaapanis veedetud aastat. Kui sealiha ja lehmapiima peal üles kasvanud maapoiss Jaapanisse sumokarjääri läks tegema, tundusid sealsed toidud talle loomulikult võõrad. Aga noor mees harjus rohke riisi ja vähese kartuliga ära. “Kartul on Jaapanis tavaline köögivili,” sõnas ta. Esialgu võis ju kartul ja riis ühes roas veider tunduda, aga kui mõelda, et maamugul on samaväärne porgandi ja sibulaga, ei ole enam imelik riisile kartulit sisaldavat karrit peale valada.

26.05.2020 27.05.2020
Loo tellimiseks pead olema sisse logitud Postimees kontole.
LOGI SISSE
Sul ei ole kontot?
Loo Postimees konto