Jalgrattagurmaanid kogunevad Lehtsesse talikrossile

Margus Martin
, reporter
Copy
Kalle Kriit mõtleb veel, mis sõiduvahendiga ta Lehtses Pärnamäel korraldataval talikrossil selle nädala lõpus rajale tuleb, aga stardis ta on.
Kalle Kriit mõtleb veel, mis sõiduvahendiga ta Lehtses Pärnamäel korraldataval talikrossil selle nädala lõpus rajale tuleb, aga stardis ta on. Foto: Meelis Meilbaum

Lääne-Viru maakonna läänepoolseimas omavalitsuses, Tapa vallas, juhatatakse uus aasta sisse põneva jalgrattavõistlusega.

Täpsemalt öeldes toimub tuntud laulja Elina Borni kodukandis Lehtses Pärnamäel eeloleval pühapäeval, 5. jaanuaril Rattabaasi talikross.

Jõuproovi rajameister ja üks korraldajatest Maario Silm kõneles, et talikrossile oodatakse võistlejaid kolmes "masinaklassis", milleks on fatbike, tavaline maastikuratas (MTB) ning tsüklokrossi ratas (CX). Sõidetakse praeguseks juba tähistatud kahe ja poole kilomeetrisel ringil. Ühisstardis sõidu kestuseks on üks tund.

Maario Silm lisas, et raja muudab omapäraks asjaolu, et igale kolmest nimetatud rattaklassist leidub just konkreetse sõiduvahendi jaoks eriti sobilikke lõike.

Veebipõhine eelregistreerimine talikrossile juba käib. Praeguseks on kirja pannud mitu varasemate aastate Eesti meistrivõistluste medalivõitjat ning ka endist tippsõitjat. Rajale tuleb teiste seas ka Rattabaasi üks eestvedajaid, kunagine maanteerattaproff Kalle Kriit.

"Vaatan, mis ratas üle jääb, siis selle võtan," lausus Kriit ja lisas naljaga pooleks: "Kui saaks, siis sõidaksin meelsamini maanteerattaga, aga seda paraku juhendisse lisatud ei ole."

Rattabaasi talikrossil autasustatakse absoluutarvestuse kolme paremat mees- ja naissportlast, samuti iga võistlusklassi parimat.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles