Päästjad läksid appi avariisse sattunud Grossi Toidukaupade veokile

Aivar Ojaperv
, ajakirjanik
Copy
Väljakutsele teel olnud päästeauto sõitis teelt välja.
Väljakutsele teel olnud päästeauto sõitis teelt välja. Foto: Ain Liiva

Täna varahommikul sattus liiklusõnnetusse ja paiskus katusele Rakvere päästeauto. Päästjad tõttasid appi Tõrremäe ja Päide vahel libeduse tõttu hätta sattunud Grossi Toidukaupade kaubaautole, kuid sõitsid ise samas õnnetuspaigas teelt välja.

Õnnetus juhtus Rakvere–Haljala maanteel Grossi Toidukaupade jaeketi omaniku Oleg Grossi majast kilomeeter-poolteist Rakvere poole ja ka sündmusejada sai alguse Grossi Toidukaupade kaubaautost, mis varahommikusel kaubaringil teelt välja libises.

"See on seal väga ohtlik ja minu arvates vale kaldega kurv, ma olen seal ise ka hädas olnud," lausus Oleg Gross. "Lisaks oli seal varahommikul väga libe. Meie käruga kaubaauto läks nii-öelda kääri ja käru furgoon väändus raamilt maha. Sündmuskohale tulnud päästjatel läks veel hullemini kui meie autol, loodan, et päästjad ikka paranevad."

Grossi sõnul tõttasid ettevõtte töötajad juba varahommikul sündmuskohale ning korjasid teele ja kraavi paiskunud kauba kokku. "Käru läheb mahakandmisele, aga auto ise õnnestus kaubaga siiski teele saata. See oli meie Tallinna-ringi auto, eks osa poode jääb nüüd värske kaubata, kuigi püüdsime lisakoorma komplekteerida ja saatsime selle hilinemisega teele."

Grossi Toidukaupade veoki 53-aastane juht õnnetuses kannatada ei saanud. Ta oli kaine ja tal oli juhtimisõigus.  

Päästeautos said aga viga kõik neli kabiinis olnud päästjat ning nad toimetati haiglasse. Kaks päästjat viis kiirabi Põhja-Eesti regionaalhaiglasse ja kaks päästjat viidi Rakvere haiglasse.

Liiklus sündmuskohal on taastatud. Politseil pole andmeid, et Lääne-Virumaal oleks öösel ja täna hommikul toimunud teisi liiklusõnnetusi. 

"Väga kahetsusväärne sündmus siia aasta lõppu. Loodan, et päästjatega saab kõik korda," lausus Oleg Gross.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles