Politsei tegeles uusaastaööl taas perevägivallaga

Aivar Ojaperv
, ajakirjanik
Copy
Pilt on illustreeriv.
Pilt on illustreeriv. Foto: Dmitri Kotjuh

Kuigi Eesti linnades uusaastaööl toimunud avalikud üritused möödusid rahulikult, oli politseil tööd küllaga. Peamine põhjus oli kahjuks taas perevägivallas.

PPA operatiivjuht Priit Pärkna lausus, et politseinikele oli aastavahetus töine. "Sekkumist vajasid peamiselt olukorrad, mis olid tingitud alkoholi liigtarvitamisest. Inimesed kipuvad purjus peaga agressiivseks muutuma ja kahjuks võetakse konfliktide lahendamiseks sageli rusikad käiku," märkis ta.

"Kahjuks 43 väljakutsel pidid politseinikud aitama ka lähisuhtevägivalla ohvreid," jätkas politseiameti operatiivjuht. "Kõige rohkem teeb muret asjaolu, et paljudes eile abi vajanud peredes kasvavad lapsed, kes näevad vägivalda pealt ning tunnevad hirmu nii enda kui ka vanemate pärast."

Aastavahetuse ööl juhtus Eestis kolm raskemat liiklusõnnetust. Veidi enne südaööd toimus liiklusõnnetus Tallinnas Järvevana tee raudteeülesõidul, kus sai viga koguni kaheksa inimest. Uue aasta alguses oli liiklusõnnetus Puhja alevikus, kus kaks alkoholijoobes jalakäijat astusid ette sõiduautole, ning varahommikul sai Narva-Jõesuus teelt välja sõitnud sõiduautos kannatada kolm inimest.

Tänavu tabati aastavahetusel Eestis 19 alkoholi tarvitanud mootorsõiduki juhti. "Rõõm on tõdeda, et saame üha enam inimestelt teateid joobekahtlusega juhtidest," ütles Priit Pärkna. "Üheskoos panustades saame hoida ära raskeid õnnetusi ning tõsta meie liiklusturvalisust."

"Uue aasta esimestel päevadel panustame kindlasti rohkem liiklusohutusele, sest inimesed kipuvad endiselt istuma rooli peale alkoholi tarvitamist," lisas politsei operatiivjuht. "Kindlasti viime läbi puhumisoperatsioone nii linnades kui ka maanteedel ning ühtlasi kontrollime kiirusest kinnipidamist."

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles