“Eestimaa õpib ja tänab” tunnustab haridusvalla inimesi

Virumaa Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kui Eestis on isenesestmõistetav, et kooliharidust saavad nii posisid kui tüdrumud, siis kõikjal maailmas see nii ei ole.
Kui Eestis on isenesestmõistetav, et kooliharidust saavad nii posisid kui tüdrumud, siis kõikjal maailmas see nii ei ole. Foto: Tairo Lutter

Üldhariduse valdkonnaga seotud haridusala inimeste tegevust märkab ja tõstab teist aastat esile programmi “Õppe kvaliteedi parendamine õppeasutuste sise- ja õpitulemuste välishindamissüsteemi arendamise kaudu” (ÕKVA) tunnustussüsteem “Eestimaa õpib ja tänab”.


Tunnustussüsteemi alustala on heade kogemuste levitamine ja positiivsest õppimine.


Üleriigiline komisjon on praeguseks välja selgitanud oma valdkonna parimad maakondades. Kandidaatide tänuüritus toimub jaanuari keskpaigas Tallinnas.
Õppija arengu toetaja auhinnaga tunnustatakse pedagoogi, õppeasutuse töörühma või õppeasutust, kelle tegevuse tulemusena on loodud tähelepanuväärselt soodsad tingimused õppija arengu toetamiseks.
Selles valdkonnas tunnistati parimaks Tapa lasteaed Pisipõnn, kus aastaid on tegutsenud Lääne-Viru alushariduse juhtide ja käelise tegevuse ainesektsiooni tööd juhtiv vabatahtlike rühm.


Veel esitati õppija arengu toetaja auhinnale Lääne-Viru maavalitsuse nõustamiskomisjoni sekretär Merike Trumm, Rakvere reaalgümnaasiumi logopeed, kooli tugisüsteemide koordinaator Kaie Kender, Rakvere gümnaasiumi psühholoog Maarika Kongi ja Rakvere eragümnaasiumi kehalise kasvatuse õpetaja Rein Eensalu.


Hariduse sõbra ja toetaja auhinnaga tunnustatakse kodanikku, kodanike rühmitust, õppeasutuse pidajat, organisatsiooni või hoolekogu, kes on õppeasutust toetanud ja abistanud õppija jaoks mitmekülgse arengukeskkonna loomisel. Hariduse sõbraks ja toetajaks valiti AS Kunda Nordic Tsement. Tehas on koolisõbralik ettevõte ning toetanud aastaid haridusasutusi materiaalselt.
Lisaks olid hariduse sõbrad Rakvere lasteaia Triin hoolekogu, Rakvere gümnaasiumi õppealajuhataja Kadi Kruusmaa, MTÜ Tapa Lastekaitse Ühing tegevjuht Ave Pappe, Lääne-Virumaa keskraamatukogu laste- ja noorteosakonna juhataja Reet Tomband.


Õppeasutuse eestvedaja ja arendaja auhinnale esitati Vinni-Pajusti gümnaasiumi õppealajuhataja Vaike Kingsepp. Teiseks kandidaadiks oli Väike-Maarja gümnaasiumi ja Väike-Maarja õppekeskuse direktor Raili Sirgmets.


Loodus- ja täppisteaduste auhinnale esitatud kandidaat oli Rakvere reaalgümnaasiumi pedagoogide töörühm. Nende tegevuseks on olnud õpilaste juhendamine GLOBE-programmis ja projektis “Minu kodukoha veekogu bioloogilised, kultuurilised ja majanduslikud väärtused”, füüsika õpitubade korraldamine koostöös Tartu ülikooliga, loodusteadusteteemalise loengusarja korraldamine, loodusteaduste praktika läbiviimine 10. ja 11. klassi loodusharu õpilastele.


Eestimaa ja kodanikutunde auhinnale esitati Rakvere gümnaasiumi õpetaja Heli Kirsi, kes on toetanud õppija arengut eesti kultuuri ja kodanikutunde väärtustamisel.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles