Kui hästi tunnete Rakvere teatrit? Viktoriin!

Inna Grünfeldt
Copy
Rakvere teatri kaduvikumehed Kadu ja Viku.
Rakvere teatri kaduvikumehed Kadu ja Viku. Foto: Teet Suur

Rakvere teater saab 24. veebruaril 80-aastaseks. Selle puhul ilmub neljal järjestikusel laupäeval Virumaa Teatajas viktoriin, mis vaatab teatri ajalukku.

Vastaja, kes annab nelja nädala jooksul kõige enam õigeid vastuseid, saab auhinnaks kutse 15. veebruaril toimuvale pidulikule Rakvere teatri juubeliõhtule.

Vastused tuleb saata hiljemalt järgneva nädala reedeks aadressil viktoriin@rakvereteater.ee või tuua paberkandjal Rakvere teatrisse. Vastusele on vaja lisada vastaja nimi ja telefoninumber.

Esimesed kolm küsimust

1) 24. veebruaril 1940. aastal kuulutas vabariigi valitsuse poolt Rakvere teatrimaja avatuks põllundusminister A. Tupits, aga kes kinkis väidetavalt teatrile suure saali lühtrid?

2) Rakvere teater on väljasõiduteater juba oma sünnist saati. Alguses käidi ringreisidel lahtise veoautoga, kuid peagi lisandus teatri inventari hulka buss. Millal sai Rakvere teater oma esimese bussi?

3) Kes on see tuntud eesti näitleja, kes 1964. aastal tõi Rakvere teatris lavale oma debüütlavastuse “Armastus tuleb ja läheb”, mille kohta kriitika kohe ka arvamust avaldas: “... on juba ületanud selle toa läve, kus istuvad meistrid.” Tema viimane roll Rakvere teatris oli don Juan lavastuses “Don Juan ehk Armastus geomeetria vastu”, mis esietendus 1966. aastal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles