Veel saab esitada kandidaate kultuurisõbra konkursile

Inna Grünfeldt
Copy
Konkursi "Kultuurisõber" logo.
Konkursi "Kultuurisõber" logo. Foto: Kultuuriministeerium

Kandidaate konkursile “Kultuurisõber 2019” saab esitada 10. jaanuarini. Kultuuriministeeriumi igaaastase konkursi eesmärk on tunnustada eraisikuid, ettevõtteid või organisatsioone, kes on kultuurile aasta jooksul olnud toeks rahaliselt või tegudes. Kultuuri toetajast teada andmiseks tuleb täita kultuuriministeeriumi kodulehel elektrooniline ankeet.

Kultuuriministeerium selgitab kultuurisõpru üheksandat korda. Varasematel aastatel on tunnustatud nii suuremaid kui ka väiksemaid ettevõtteid, nende seas on olnud rahvusvahelisi suurettevõtteid ja üleilmselt tuntud kaubamärkide esindajaid, aga ka metseene, kes on isegi tunnustuse vastuvõtmisel eelistanud jääda pigem märkamatuks.

Välja võib pakkuda ka varasematel aastatel esitatud organisatsioone ja isikuid. Kandidaate võivad esitada kõik kultuurivaldkonnaga kokku puutuvad organisatsioonid, kes soovivad tunnustada neile toeks olnud ettevõtjaid, eraisikuid või organisatsioone. Iga kultuurikorraldaja saab teha ühe ettepaneku.

Kandidaadiks ei saa olla kultuuriministeerium ega tema valitsemisala asutused, töötajad või nende korraldatud projektid ega ka teised riigiasutused või riigi enda ellu kutsutud organisatsioonid.

Kandidaatide hulgast valib kultuuriministeeriumis kogunev komisjon välja kultuurisõbrad ning peapreemia ehk aasta kultuurisõbra tiitli laureaadid. Võitjad avaldatakse 14. veebruaril.

Eelmise, 2018. aasta peapreemia ehk aasta kultuurisõbra tiitli laureaadid olid Narva Gate OÜ, Maarja Oviir-Neivelt, Meelis Kubits, Sylvia Kistler-Thompson ja Andrew Thompson ning Heiti Hääl ja Alexela Group OÜ.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles