Pöidlad pihku: Epp Mäe kandideerib aasta naissportlase auhinnale

Margus Martin
, reporter
Copy
Epp Mäe.
Epp Mäe. Foto: Tairo Lutter

Täna õhtul selgub, kellest saab eelmise aasta Eesti parim mees- ja naissportlane, võistkond ning treener.

Eesti Olümpiakomitee avalikustas eile aasta sportlaste ametlikud nominendid. Läänevirulastel on põhjust eriliselt pöidlaid pihus hoida naissportlase kategoorias valiku tegemise puhul, sest seal on üks neljast nominendist Tudust sirgunud maadleja Epp Mäe.

Möödunud aastal naistemaadluse raskekaalus maailmameistrivõistlustel ja Euroopa mängudel kolmanda koha saavutanud ning 2015. aastal Eesti aasta naissportlaseks valitud 27-aastasele Mäele pakuvad konkurentsi freestyle-suusataja Kelly Sildaru, tennisist Anett Kontaveit ning kettagolfi mängija Kristin Tattar.

Laureaadid selguvad rahva-, spordiajakirjanike ja spordiorganisatsioonide hääletuse tulemuste liitmisel. Juhul kui lõplikud punktid jagunevad võrdselt, pälvib tiitli spordiajakirjanike hääletusvoorus parema koha saavutanud sportlane.

Spordiajakirjanikud reastasid esimeseks Sildaru, teiseks Mäe, kolmandaks Kontaveidi ja neljandaks Tattari, ent teadmata on veel see, milliseks kujunes paremusjärjestus rahva ning alaliitude antud häälte põhjal. Rahvahääletusel andsid oma panuse 80 459 unikaalset hääletajat, keda oli mullusega võrreldes veerandi võrra rohkem. Samuti osalesid hääletusel 67 spordiorganisatsiooni ja 43 spordiajakirjanikku.

Laureaatide väljakuulutamist auhinnagalal "Spordiaasta tähed 2019" saab jälgida algusega kell 19 Postimehe veebis ning alates kella 20 teleriekraanilt Kanal 2 vahendusel.

2019. aasta nominendid

meessportlane:

Heiki Nabi

Magnus Kirt

Maicel Uibo

Ott Tänak 

naissportlane:

Anett Kontaveit

Epp Mäe

Kelly Sildaru

Kristin Tattar 

võistkond:

kurlingupaar Marie Turmann – Harri Lill

rallipaar Ott Tänak – Martin Järveoja

Eesti võrkpallimeeskond

Eesti võrkpallinaiskond 

treener:

Andrei Ojamets

Petros Kyprianou

treeneriduo Indrek Tustit – Marek Vister

Tõnis Sildaru

Samuti kuulutatakse galal välja aasta noorsportlane, Eestimaa spordihing ning Rahvusvahelise Olümpiakomitee auhinna "Sport ja jätkusuutlik arhitektuur" laureaat, selguvad Eesti aasta sportlikem vald ning maakondade parimad spordiklubid.

Lisaks antakse galal üle Eesti Kultuurkapitali kehakultuuri ja spordi sihtkapitali tänavused aastapreemiad ning aasta veteransportlase ja parasportlaste auhinnad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles