Marleen Mülla alistas aasta alustuseks teivashüppes neli meetrit

Copy
Marleen Mülla.
Marleen Mülla. Foto: Vladislav Musakko

Eesti naiste teivashüppe kõigi aegade edetabelis neljandal kohal paiknev Marleen Mülla juhatas sisse uue võistlusaasta. Avajõuproov Tallinnas lõppes esikohaga.

Neljapäeval Lasnamäe kergejõustikuhallis korraldatud teivashüppe GP-sarja Tallinna etapil võitis 18-aastane Mülla U20 vanuseklassi neidude jõuproovi tulemusega täpselt neli meetrit.

Nii algkõrgus 3.60, seejärel valitud 3.85 kui ka võidutulemus 4.00 alistusid kõik kolmandal katsel. "Alustasin päris halvasti. Tegin kokku vist umbes viis läbijooksu ja emotsioon polnud kõige parem," kõneles valitsev Eesti naiste teivashüppemeister ja Lääne-Virumaa rekordiomanik. "Olin juba nii väsinud, aga nelja meetri peal tundsin teisel katsel, et asi on juba lootustandvam."

Järgmisel päeval, reedel, võttis treener Hennit Küppase hoolealune teiba kätte Rakveres toimunud noorte kergejõustiku auhinnavõistlusel ning tegi seekord jõuvarusid säästes väga korraliku etteaste. Alustuseks alistas Marleen Mülla 3.43, siis kõrgused 3.63 ja 3.75 – kõik esimesel katsel. Neist viimase ületas ta kergelt latti puudutades.

Viimane kõrgus märkis ühtlasi uut Rakvere staadioni sisekergejõustikuruumi rekordit. Rakverlane kasutas seejuures koduse sisevõistluspaiga omapära arvestades lühikest, 12-sammulist hoojooksu. Ka eelmine rekord (3.73) kuulus Mülla nimele.

Ent paarisentimeetrise rekordiparandusega Marleen Mülla ei piirdunud, vaid nihutas rekordit veel kaheksa sentimeetri võrra kõrgemale, ületades kolmandal katsel 3.83.

Meestest võidutses Rakveres 25-aastane norralane Björn Öivind Berger, kelle esikohatulemus oli neli meetrit ja 70 sentimeetrit. Rakvere ViKe kasvandiku Veiko Aunapuu tänini kehtiv sisehalli rekord on 5.05.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles