Madalama ohutasemega sündmustele reageerimise aeg pikeneb

BNS
Copy
Tänasest reageerivad päästemeeskonnad madalama ohutasemega sündmustele pisut pikema aja jooksul kui varem, et vähendada väljakutsega seotud töö- ja liiklusõnnetusi.
Tänasest reageerivad päästemeeskonnad madalama ohutasemega sündmustele pisut pikema aja jooksul kui varem, et vähendada väljakutsega seotud töö- ja liiklusõnnetusi. Foto: Marko Saarm

Alates tänasest reageerivad päästemeeskonnad madalama ohutasemega päästesündmustele senise ühe minuti asemel kuni kolme minuti jooksul.

Muudatusega soovib päästeamet vähendada sündmustele reageerimise käigus tekkivaid tööõnnetusi ja hoida ära alarmsõidu käigus toimuvaid liiklusõnnetusi.

Seni on ohuhinnangutel ja reageerimise operatiivsusastmetel põhinevat süsteemi kasutanud kiirabi ja politsei. Niisugune süsteem võetakse kasutusele ka pääste- ja demineerimissündmuste lahendamisel. Häirekeskus hakkab väljakutseid jagama madala ja kõrgema ohutasemega sündmusteks.

Mullu juhtus päästjatega 52 tööõnnetust, millest kümme olid rasked. Väljakutsele reageerimisega seotud tööõnnetusi oli kuus. Päästeameti masinapargis on ligikaudu 500 sõidukit ja aastas satub neist avariisse keskmiselt 15.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles