Kaunis ja vastuoluline ilutulestik

Roman Kusma
, Rakvere linnavolikogu liige
Copy
Roman Kusma.
Roman Kusma. Foto: Meelis Meilbaum

Eelmise aasta lõpus kerkis küsimus aastavahetuse ilutulestiku keelamisest. Mitmelt poolt kostis mõtteid, et aastavahetuse saluut on loodusele kahjulik, lisaks häirib see koeri. Kuid on ka neid, kellele lihtsalt ei meeldi paugutamine, ning sõna ütles sekka isegi metsloomaühing.

Minu arust ei saa mitte kuidagi võrrelda linna organiseeritud aastavahetuse saluuti kaubanduses müüdavate rakettide taevasse lennutamisega, mida igaüks oma suva järgi, aega ja kohta valimata, teha saab.

Olen seda meelt, et vabamüügis ei tohiks mingeid paugutajaid ega rakette olla ning kõik tulevärgid linnas peaksid olema linnavalitsuses registreeritud ja ilutulestikke võiksid korraldada vaid litsentsitud firmad. Siis jääksid ära rakettide laskmisega seotud õnnetused ning lõppude lõpuks mitte ainult koeri, vaid ka inimesi hirmutav nädalaid kestev lakkamatu paugutamine. Kindlasti säästame sellega oluliselt loodust. Aastavahetuse saluut linnusest peaks aga kindlasti jääma ja ma olen üllatunud, et inimesed just omavalitsuste korraldatavate tulevärkide ärajätmist nõuavad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles