Kultuuriministeerium annab Rakvere teatrile raha

Merly Raudla
Copy
Rakvere teatri väike maja saab ventilatsioonisüsteemi tänapäevastamiseks raha kultuuriministeeriumilt.

 
Rakvere teatri väike maja saab ventilatsioonisüsteemi tänapäevastamiseks raha kultuuriministeeriumilt.  Foto: Teet Suur

Kultuuriministeerium hindas 15 kultuuriasutuse olukorra elule ohtlikuks ja eraldas 57 objekti remondiks kaks miljonit eurot. Oma osa saab ka Rakvere teater.

Rakvere teatrimajale on remondifondist ette nähtud 60 000 eurot väikese maja ventilatsioonisüsteemi ümberehituseks. Rakvere teatri väikese maja olukorda eluohtlikuks ei peetud, vajaduse remonti teha tingis häiriv tehnosüsteem.

Sihtasutuse Rakvere Teatrimaja juhataja Velvo Väli kõneles, et ventilatsioonisüsteem on ehitatud eelmisel sajandil ja nüüdseks ajale jalgu jäänud. "Aeg on edasi läinud," tunnistas Väli. Teater saab pidevalt kaebusi, et saalis saab etenduse ajal õhk otsa, ning inimesed on lahkunud ka etenduselt halva enesetunde tõttu.

Ministeeriumilt veel remondiraha laekunud ei ole, kuid Väli loodab väikese saali ventilatsioonisüsteemi tänapäevastada sel suvel. Teatri igapäevatööd renoveerimine ei sega.

Kõige suurema summa, 120 000 eurot, saab Eesti Draamateater väikese saali kapitaalremondiks. Selle hoone olukord on soojade ilmadega muutunud lausa eluohtlikuks. Palavate ilmadega ei ole ime, kui mõni inimene publikust õhupuuduse ja kõrge temperatuuri tõttu minestab.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles