Vinni vald tänas sportlasi ja spordivedureid

Merly Raudla
Copy
Vinni vald tunnustas Barto puhkemajas spordiinimesi.
Vinni vald tunnustas Barto puhkemajas spordiinimesi. Foto: Rahel Lepp

8. jaanuaril Barto puhkemajas toimunud tänuõhtul pidas Vinni vallavalitsus meeles sportlasi ja sporditegevuse eestvedajaid, kes on aastate jooksul aidanud hoida valla sportlikku sisu.

Seekord anti valla spordiveduri tunnustus kümnele inimesele, kes on aidanud komplekteerida võistkondi ja kelle abiga on Vinni vald näidanud teistele omavalitsustele oma sportlikkust. Varem on sellise tunnustuse saanud Kaido Höövelson ja Riho Rannikmaa.

Auhinna "Vinni valla spordivedur 2019" pälvisid Väino Kondoja – kergejõustikuvõistkondade komplekteerija ja treener, Roland Toome – jalgrattakrossi võistkondade komplekteerija, Eino Vaher – male- ja mälumänguvõistkondade kapten, Karmo Aros – võrkpallivõistkonna kapten, Ragnar Heek – korvpallivõistkonna kapten, Monika Tõnning – ujumisvõistkonna komplekteerija ja treener, Heldur Eerik – köieveovõistkonna kapten, Andrus Lein – edukas pikamaajooksja ja Vinni–Rakvere talvejooksusarja eestvedaja, Ergo Prave – Vinni spordikompleksi juhataja, Vaimar Abel – Muuga spordihoone 20 aasta pikkuse staažiga juhataja ja Laekvere-Simuna rahvajooksu korraldaja.

Kõik 50 üritusel osalejat said kingituseks Vinni valla spordikalendri.

Vinni vald loodab ka tulevikus spordivedurite abile, sest juba veebruari lõpus on tulemas 36. Eesti omavalitsuste talimängud, mida tänavu korraldab Viru-Nigula vald.

Alates 2013. aastast, mil Vinni vallavalitsuses alustas tööd noorsoo- ja spordinõunik Uno Muruvee, on Vinni vald osa võtnud kõikidest Eestimaa omavalitsuste tali- ja suvemängudest. "Selle aja jooksul oleme ka ise korraldanud Eesti omavalitsuste suvemängud 2017. aastal ja veteranide suvemängud 2019. aastal," ütles Muruvee. Nimetatud võistlustel on valla esindus võistelnud heade tulemustega kergejõustikus, jalgrattakrossis, köieveos, males, ujumises, võrk- ja korvpallis, murdmaa- ja mäesuusatamises, jahilaskmises, kettagolfis ning juhtide võistlusel. "Üksjagu segane olukord minu kui valla spordielu koordinaatori jaoks valitses peale valdade liitumist, kuid tänu järjepidevale omavalitsuste tali- ja suvemängudel osalemisele oleme liitunud valla sportlased nüüdseks kaardistanud. Kuna oleme vabariigi mastaabis väike vald, pistame võistlustel rinda kuni 8000 elanikuga omavalitsuste grupis. Meie vald saavutas eelmisel aastal 15. Eestimaa suvemängudel Tartus kokkuvõttes kolmanda koha ja võime uhkusega öelda, et oleme ikkagi sportlik vald," rääkis Muruvee.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles