Aasta arst loodab innustada residente maale tulema

Katrin Uuspõld
Copy
Kõik on rõõmsad ja tänulikud: peaminister Jüri Ratas (vasakul), aasta arst, Väike-Maarja perearst Mall Lepiksoo ja sotsiaalminister Tanel Kiik. Tänavu läks tiitel 48 aastat armastusega oma tööd teinud tohtrile.
Kõik on rõõmsad ja tänulikud: peaminister Jüri Ratas (vasakul), aasta arst, Väike-Maarja perearst Mall Lepiksoo ja sotsiaalminister Tanel Kiik. Tänavu läks tiitel 48 aastat armastusega oma tööd teinud tohtrile. Foto: Eero Vabamägi / Postimees

Eile Stenbocki majas aasta arsti tiitli vastu võtnud Väike-Maarja perearst Mall Lepiksoo ütles, et on tunnustuse üle väga õnnelik. “Aga õnnelik olen ma iga päev,” lisas 2481 patsiendi tohter.

“Ma armastan seda tööd, mida ma teen. Mul on niivõrd tore perekond. Kui ise oled terve, siis püüad olla rõõmus. Kui sa teed asja, mida armastad – ilma armastuseta ei tohi üldse midagi teha –, siis oledki õnnelik,” loetles aasta arst 2019 Mall Lepiksoo oma õnne põhjuseid.

Peaminister Jüri Ratas nentis, et aasta arsti tiitli andmine on väga rõõmustav sündmus ja samas sümboolne samm. “Aasta arsti tiitel on tunnustus küll ühele kindlale doktorile, kuid pöörab laiemat tähelepanu kogu meie arstkonnale ja kõigile tervishoiuvaldkonna töötajatele,” rääkis peaminister. “Et tänavuse aasta arsti tiitli saab esmatasandi arst, perearst, näitab esmatasandi arstiabi väärtust, selle olulisust. Me ei saa ühelgi hetkel unustada inimese enda rolli tervise hoidmisel, samal ajal toimub see kõik just koostöös inimesele kõige lähema tervishoiutöötajaga.”

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles