Sass Henno oli siin

Jete Eevald
, ajakirjanik
Copy
Kirjanik ja lähisuhtevägivallaga võitleja Sass Henno selgitamas Haljala rahvamajas noortele asju, millest täiskasvanud rääkida ei julge.
Kirjanik ja lähisuhtevägivallaga võitleja Sass Henno selgitamas Haljala rahvamajas noortele asju, millest täiskasvanud rääkida ei julge. Foto: Vladislav Musakko

Haljala ja Võsu kooli õpilastele kolmetunnise loengu pidanud Sass Henno on teose “Mina olin siin” autor ja räpipundi 5miinust endine kuues miinus. Meedias sõna võtta armastav Sass Henno tekitab aga küsimusi rohkem, kui neile vastuseid leida võib.

Sass Henno esimene armastus pani usalduse ja usaldamatuse korralikult proovile. “Olin aastaid tagasi see mees, kes arvas, et teeb kõike elus õigesti. Päris tegingi. Ma muutusin suhtes selleks inimeseks, kelle kohta öeldakse, et ta on vägivaldne mees,” tõdes Sass Henno. Nende sõnadega alustas ta ka Haljala rahvamajas loengut neljanda kuni üheksanda klassi õpilastele, keda oli suur saal pea täis.

Ropu sõnakasutuse tõlgendas kuulajaskond ausaks eneseväljenduseks. Mitmel korral vulgaarseid väljendeid hõiganud Sass Henno tekitas Haljala rahvamaja suures saalis ebamugavuslaineid. Mõnedel hetkedel võis suurt osa pedagoogidest pehmetesse punastesse toolidesse aina sügavamale vajumas silmata. Noored olid elevil, sest piire ei olnud. Õpetajate pilgud muutusid naervatest seltskondadest üle libisedes järjest klaasistunumaks. Auditoorium oli tuntavalt kahte leeri tõmbunud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles