Minister avab ametikooli õpilaskodu ja kuulutab välja riigigümnaasiumi arhitektuurikonkursi võitja

Kristi Ehrlich
, peatoimetaja kohusetäitja
Copy
Haridus- ja teadusminister Mailis Reps.
Haridus- ja teadusminister Mailis Reps. Foto: Konstantin Sednev

Täna viibib haridus- ja teadusminister Mailis Reps Rakveres, kus ta avab Rakvere ametikooli uue õpilaskodu ja kuulutab välja tulevase Rakvere riigigümnaasiumi arhitektuurikonkursi võidutöö.

Rakvere ametikooli õpilaskodu on Eesti tänapäevasemaid õpilaskodusid, mis vastab liginullenergiahoone nõuetele. Õpilaskodus on kohti 200 inimesele.

Uus õpilaskodu on sobitatud kooli ajaloolise hoonega. Väliselt on õpilaskodu minimalistlikult lihtne: neljakorruseline ja ristkülikukujuline. Lisaks on valminud mitmeotstarbeline spordiväljak ja jalgrataste hoiuruum ning parkla õpilaskodu kasutajatele ja külalistele. Rakvere ametikooli õpilaskodu projekteeris BOA OÜ ning arhitektuurilahenduse autorid on Anto Savi, Jürgen Lepper, Margus Soonets ja Kaidi Piirimets. Ehitustööde peatöövõtja oli AS Merko Ehitus.

Riigi Kinnisvara AS-i, haridus- ja teadusministeeriumi ning Eesti Arhitektide Liidu korraldatud Rakvere riigigümnaasiumi arhitektuurikonkursile laekus 16 tööd. Ideekonkursi preemiafond on 24 000 eurot.

Rakvere riigigümnaasium on kavandatud umbes 540 õpilasele ja umbkaudu 60 töötajale. Riigigümnaasium alustab tegevust 1. septembril 2022. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles