Pool Ida-Virumaast jääks tuulikutele lukku ka pärast täiendava radari paigaldamist (1)

Kristi Ehrlich
, peatoimetaja kohusetäitja
Copy
Tuulegeneraator. 
Tuulegeneraator. Foto: Urmas Luik

Kaitseministeeriumi koostatud kaart Eesti piirkondadest, kus on maismaa tuuleparkide arendamiseks sobilikud alad, ei luba Ida-Virumaa idapoolsesse ossa ehitada tuuleparke ka siis, kui 2024. aastal valmib täiendav radar, mille puudumine seni tuuleparkide ehitamist on takistanud, kirjutab err.ee.

Kaart toob praeguste võimalike arendusaladena, millele võib rajada kuni 150 meetri kõrguseid tuulikuid, täiendavalt välja Ida-Virumaa läänepoolse osa ja Lääne-Viru maakonna kirde- ja idaosa, kus saab pärast kompensatsioonimeetmete rakendamist ehk täiendava õhuseireradari ja raadioluure seadmete paigaldamist arendada tuuleparke kõrguspiiranguteta.

Tuuleenergiaettevõtte Eleon üks omanikke Andres Sõnajalg ütles "Aktuaalsele kaamerale", et arvestades Ida-Viru tööstusmaastikku ja radarile tehtavaid kulutusi, võiks arendusteks seal kandis avaneda märksa suurem tükk.

"Selle kaardi põhjal avaneks ikkagi väga väike osa Ida-Virumaast. Ja nii suur investeering riigi poolt teha nii väikse ala päästmiseks. Me ei tee seda ju ühe tuulepargi jaoks," ütles Sõnajalg.

Loe pikemalt err.ee-st.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles