Vandeadvokaat Küllike Namm: Marti Kuusiku protsess on märgiline (32)

Anu Viita-Neuhaus
Copy
Oktoobri alguses toimunud Marti Kuusiku kriminaalasja eelistung Viru maakohtu Rakvere kohtumajas. Viru ringkonnaprokuratuuri vanemprokurör Sirje Merilo (vasakul) ja Marti Kuusiku kaitsjad, ema ja tütar, vandeadvokaadid Küllike Namm ja Kristiina Lee.
Oktoobri alguses toimunud Marti Kuusiku kriminaalasja eelistung Viru maakohtu Rakvere kohtumajas. Viru ringkonnaprokuratuuri vanemprokurör Sirje Merilo (vasakul) ja Marti Kuusiku kaitsjad, ema ja tütar, vandeadvokaadid Küllike Namm ja Kristiina Lee. Foto: Ain Liiva

Küllike Namm on lähisuhtes kuriteo toimepanemises süüdistatava endise väliskaubandus- ja infotehnoloogiaministri Marti Kuusiku kaitsja. “Ütlen nõnda, et minu arvates poleks seda protsessi olnud, kui Martit poleks seatud ministriks,” sõnab Namm.

Vandeadvokaat lausub, et temale teadaolevalt ei ole sellise süüdistusega ühtegi niisugust protsessi olnud. Ta viitab asjaolule, et kannatanu – Marti Kuusiku endine abikaasa Karin Kuusik – ütleb, et midagi pole toimunud.

“Selline olukord võib olla siis, kui tapetu ei saa öelda, kes temaga midagi tegi. Meil on inimene, kes saab avaldada, kas temaga on midagi tehtud või mitte. Tema ütleb, et temaga pole midagi tehtud. Meie tavakohtupraktika ei kannata tõendeid, mis on niinimetatud vahendatud tunnistajate ütlusest, aga see protsess kannatab selliseid asju,” räägib Küllike Namm.

Kommentaarid (32)
Copy
Tagasi üles