Õiguskantsler: Rakvere arestimajas puudub privaatsus (2)

BNS
Copy
Foto on illustratiivne.
Foto on illustratiivne. Foto: Arvet Mägi

Rakvere politseijaoskonna arestimajja kontrollkäigu teinud õiguskantsleri nõunikud leidsid, et sealsetel kinnipeetavatel puudub privaatsus ja omaette ei saa nad olla isegi hügieeninurgas.

Hügieeninurka on Rakvere arestimajas võimalik jälgida näiteks kambriuste vaateakendest. Õiguskantsler on mitmel korral juhtinud tähelepanu, et niisuguses olukorras võidakse rikkuda kinnipeetu õigust inimväärikale kohtlemisele ja privaatsusele.

Samuti ei ole arestimaja mitmekohalistes kambrites hügieeninurk muust ruumist korralikult eraldatud. Kui kamber on mõeldud mitme inimese tarbeks, tuleb hügieeninurk korralikult eraldada, märkis õiguskantsler.

Ühtlasi tuleb kaaluda, kas kinnipeetu ööpäevane videovalve on möödapääsmatult vajalik, ja otsustada, kas ja kui suures ulatuses võiks seda konkreetsel juhul kasutada.

Kui kambris toimuvat on erandkorras otsustatud video vahendusel jälgida, peaks videopilti jälgiv ametnik olema kinnipeetuga samast soost, lisas õiguskantsler politsei- ja piirivalveameti Ida prefektuurile saadetud kirjas.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles