Istevõrkpalli laupäevakud alustavad oma üleeestilist ringkäiku Rakveres

Katrin Uuspõld
Copy
Istevõrkpalli näol on tegemist alaga, mida saavad harrastada puudega inimesed ja terved koos.
Istevõrkpalli näol on tegemist alaga, mida saavad harrastada puudega inimesed ja terved koos. Foto: Eesti Paraolümpiakomitee

Laupäeval, 18. jaanuaril toimub Rakvere Rahu hallis selle aasta esimene istevõrkpalli laupäevak. Laupäevakul on kohal möödunud aastal Võitmatute mängudel (Invictus Games) istevõrkpallis kolmanda koha saavutanud pallurid, kes jagavad oma kogemusi ja nõuandeid. Lisaks saavad kõik ka ise ala proovida ja kaasa teha.

Istevõrkpall on ala, mida saavad harrastada puuetega inimesed ja terved koos. "Istevõrkpall on eriti hea võimalus neile võrkpalluritele, kes vigastuse tõttu enam väga hästi püsti mängida ei saa," märkis Eesti Paraolümpiakomitee kommunikatsioonijuht Gertrud Alatare.

Istevõrkpalli ajalugu ulatub üsna kaugele: 1965. aastal mõeldi see mäng välja vigastatud sõdurite taastusraviks. Mäng on kombinatsioon võrkpallist ja istepallist (sitzball), mis on sakslaste sportmäng, kus mängijad istuvad maas, aga võrku nende vahel ei ole. Esimene istevõrkpalli võistlus toimus 1967. aastal Saksamaal. Paraolümpiamängude kavasse kuulub istevõrkpall 1980. aastast, esialgu mängisid seal ainult mehed ja alates 2004. aastast mängivad ka naised. Tokyo 2020. aasta paraolümpiamängudele oodatakse mängima kaheksat naiste ja kaheksat meeste võistkonda.

Istevõrkpalli laupäevakute eesmärk on tutvustada mängu reegleid ja eripära ning kutsuda inimesi seda pallimängu proovima. Lisaks antakse nõu ja soovitusi neile, kes sooviksid ka ise treeningutega alustada. Üleeestilise ringkäigu raames külastatakse suuremaid võrkpallikantse. Hooajal 2020/2021 alustatakse istevõrkpalli karikasarjaga, kuhu oodatakse osalema võistkondi üle Eesti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles