Selgunud on Virumaa kirjandusauhinna nominendid

Katrin Uuspõld
Copy
Eelmisel aastal kuulutati Virumaa kirjandusauhinna laureaadiks kirjanik Leelo Tungal teosega "Naisekäe puudutus ehk Seltsimees laps ja isa". Kes saab järgmiseks laureaadiks, selgub vabariigi aastapäevaks.
Eelmisel aastal kuulutati Virumaa kirjandusauhinna laureaadiks kirjanik Leelo Tungal teosega "Naisekäe puudutus ehk Seltsimees laps ja isa". Kes saab järgmiseks laureaadiks, selgub vabariigi aastapäevaks. Foto: Vladislav Musakko

Virumaa kirjandusauhinna žürii on mullusest romaaniloomingust välja valinud kuus raamatut, mille seast selgub Eesti vabariigi aastapäevaks 2019. aasta laureaat.

Virumaa kirjandusauhinna žürii liige, Lääne-Virumaa keskraamatukogu lasteosakonna juhataja Reet Tomband märkis, et lõplikud nominendid valiti välja 16 raamatu seast. "Paneme raamatukogu esimesele korrusele välja ka nimekirja, kuhu lugejad saavad teha oma toetusristikesed. See küll ei kohusta žüriid millekski, kuid annab pildi laiemast lugejaskonnast," rääkis Reet Tomband. Ta lisas, et iga aastal pikeneb pärast Virumaa kirjandusauhinna nominentide väljakuulutamist ka nende laenutamise järjekord.

Virumaa kirjandusauhinna nominendid 2019. aasta romaanivalikust: 

Urmas Vadi "Ballettmeister"

Andrus Kivirähk "Sinine sarvedega loom"

David Vseviov "Elulugu: kaks esimest nädalat"

Andrei Hvostov "Kirjad Maarale"

Mart Kivastik "Taevatrepp"

Helga Nõu "Ingel ja Idioot"

Žürii teeb oma otsuse Eesti vabariigi aastapäevaks ja auhind antakse laureaadile üle hiljemalt 1. juuniks.

Virumaa kirjandusauhinda antakse välja alates 1989. aastast. Algul andis auhinda välja Virumaa Fondi Nõukogu, aastast 1998 on aga seda teinud Lääne- ja Ida-Viru Omavalitsuste Liit. Auhind antakse välja üks kord aastas ning see määratakse parimale aasta jooksul ilmunud eesti ajalugu kajastavale mistahes žanris kirjutatud väärtkirjanduse hulka kuuluvale eestikeelsele kirjandusteosele.

Auhinna eesmärgiks on tunnustada eesti ajaloo ainelise väärtkirjanduse loojaid ning tutvustada ja levitada väärtkirjandust.

Kümneliikmelises žüriis on nii Lääne- ja Ida-Virumaa omavalitsuste, raamatukogude, kirjandusklubide ning lugejate esindajad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles