Koolimaja asukoht linnaruumis on ebaloogiline (1)

Copy
Selline hakkab välja nägema Rakverre rajatav riigigümnaasium.
Selline hakkab välja nägema Rakverre rajatav riigigümnaasium. Foto: Arhitektuuribüroo Salto

Eesti kunstiakadeemia rektori, arhitektuuriajaloolase Mart Kalmu hinnangul on Rakvere riigigümnaasiumi ehitamine ebavajalik investeering ja tuleks lahti lasta vastutustundetust illusioonist, et iga uus ehitis annab väikelinnale midagi juurde.

Akadeemik Mart Kalm ütles “Aktuaalsele kaamerale” antud intervjuus, et planeeritava koolimaja asukoht on linnaruumis ebaloogiline. “Sa ei saa ehitada sisuliselt kõige tähtsamat maja seni dominantsel positsioonil oleva maja ette madalamale,” ütles ta ja rõhutas, et see maja ei hakka kunagi toimima sellisena, et see oleks kõige tähtsam kool Rakveres.

“Kui me mõtleme sellele, et Rakvere on kahaneva elanikkonnaga linn, siis sinna on uuel ajal juba üks kool juurde ehitatud ning minu meelest ei ole vaja Rakveresse uut koolimaja,” rääkis ta ja kinnitas, et kõik arengud võiksid toimuda olemasolevate koolimajade rekonstrueerimise teel, mis oleks riigile palju odavam. “Teine aspekt oleks muidugi see, et Rakvere on see linn Eestis, kus asub Eesti kauneim koolimaja, tõeliselt tolle hetke kooliarhitektuuri absoluutne tipp, aga ka kõige pedagoogiliselt arenenum hoone.” (err.ee)

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles