Omniva hoiatab järjekordse õngitsuskampaania eest

Copy
Omniva Viljandi postkontor.
Omniva Viljandi postkontor. Foto: Elmo Riig

Omniva hoiatab Eesti Posti või Omniva nime alt reklaamitava järjekordse liba- ja õngitsuskampaania eest.

Kampaanias lubatakse mitmesuguseid auhindu, kutsutakse klienti teenusele tagasisidet andma või teavitatakse tasulise paki saabumisest. Libakampaania võib levida nii interneti kui ka SMS-i teel. Omniva pole kampaaniaga kuidagimoodi seotud ja kutsub oma kliente üles ettevaatlikkusele, teatas postifirma.

Omniva teatel tuleks kindlasti tähelepanu pöörata, milliselt aadressilt, numbrilt või veebidomeenilt pakkumine saabub. Kui tegemist on võõrapärase aadressiga, siis tuleks kindlasti selle avamisest hoiduda. Omniva korrektne domeen on omniva.ee ning pakiteavitused saabuvad aadressilt teavitus@omniva.ee.

Tihti levivad libakampaaniaga koos libakontode alt postitatud soovitused, mis peaks veebikülastaja silmis usaldusväärsust tõstma.

Mitte kunagi ei tohiks sisestada internetis või SMS-iga saadud lingis oma andmeid. Omniva ei küsi mitte kunagi kliendi krediitkaardi andmeid, mistõttu tasub olla selliste teavituste suhtes eriti tähelepanelik isegi siis, kui logo tundub õige.

Kui kaardivaldaja peaks avastama oma väljavõttel tehinguid, mida ta ei ole sooritanud, tuleb tehingute kohta teha pangale tagasinõude avaldus ning paluda krediitkaart sulgeda, seda on võimalik teha ka internetipangast, märkis Omniva.

Edaspidi tasub kindlasti tähelepanu pöörata võimalustele, mida pangad pakuvad oma krediitkaardi turvaliselt hoidmiseks, samuti tasub üle vaadata kaartide kasutamise limiidid.

Andmete varguse korral tuleks viivitamatult ühendust võtta oma pangaga, et anda teada krediitkaardi andmete varguse kahtlusest, vajadusel tuleks krediitkaart ka sulgeda. Seadmele, kuhu libakampaania jõudis, tuleks teha varundus ning seejärel tehasesätete taastamine.

Peale tehasesätete taastamist peaks paigaldama kõik telefoni operatsioonisüsteemi värskendused ja viirusetõrje ning alles seejärel taastada telefoni kontaktid, pildid ja muud rakendused. Samuti tuleks pettuse ohvriks langemise korral võtta kontakti politseiga ning anda politseile finantskuritegu ka uurimiseks, teatas postifirma.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles