Võimalus: kes soovib priipääset TalTechi?

Anu Viita-Neuhaus
Copy
TTÜ/TalTech. Foto on illustratiivne.
TTÜ/TalTech. Foto on illustratiivne. Foto: Tairo Lutter

8. veebruaril toimub esimest korda gümnasistidele mõeldud Tallinna tehnikaülikooli majandusvõistlus, kus pannakse proovile osalejate teadmised majanduse toimimisest ning oskus lahendada mitmesuguseid ülesandeid. Parimatel osalejatel on võimalus saada TalTechis õppekoht vabalt valitud õppekaval.

TalTechi ärinduse programmijuht Tarvo Niine ütles, et klassikalise riigieksami tulemuste põhjal ülikooli astumine ei pruugi alati näidata kõigi noorte potentsiaali. "Kusagil võib olla noori geeniuseid, kelle jaoks gümnaasiumisüsteem hästi ei toimi," lausus Niine.

Majandusvõistlus annab Niine sõnul gümnasistidele võimaluse veel enne eksamiperioodi end proovile panna ja väga heade tulemuste korral ka ülikoolis õppekoht kindlustada.

Ta selgitas, et majandusvõistluse kümnel paremal, kes on saanud vähemalt 60 protsenti maksimaalsest punktisummast, on võimalus asuda õppima Tallinna tehnikaülikooli väljaspool tavapärast vastuvõtukonkurssi. Lisaks ootavad esiviisikusse jõudnuid rahalised auhinnad.

TalTechi majandusvõistlus on mõeldud eelkõige abiturientidele, aga osaleda võivad kõik gümnaasiumiastme õpilased. Proovile pannakse osalejate teadmised majanduse toimimisest, näiteks tuleb lahendada ülesandeid investeerimise ja arvestuse teemal. "Võistluse eesmärk on äratada ka õpilastes sügavamat huvi majanduse vastu ja innustada edasist õppimist," märkis Niine.

Tallinna tehnikaülikooli majandusteaduskonna 80. aastapäevale pühendatud majandusvõistlus toimub 8. veebruaril algusega kell 12 TalTechi majandusteaduskonnas. Võistlust korraldavad TalTechi olümpiaadikool ja majandusteaduskond.

Rohkem infot leiab SIIT.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles