Curly Strings avaldab singleid kontsertalbumilt  

Anu Viita-Neuhaus
Copy
Curly Stringsi neljaliikmeline kollektiiv tuleb välja uue plaadiga: (vasakult) Jaan Jaago, Eeva Talsi, Villu Talsi ja Taavet Niller.
Curly Stringsi neljaliikmeline kollektiiv tuleb välja uue plaadiga: (vasakult) Jaan Jaago, Eeva Talsi, Villu Talsi ja Taavet Niller. Foto: Ülar Mändmets

Detsembris ilmus Curly Stringsi esimene live-album "Sümfooniline Curly Strings". Plaadil on 14 lugu, mis salvestati elavas esituses 2019. aasta maikuus kolmel kontserdil – Tallinnas, Tartus ja Pärnus – koos Üle-eestilise Noorte Sümfooniaorkestriga. 

Lood pärinevad bändi varasematelt albumitelt, seega on kuulajatel palju mõnusat äratundmist, aga ka ohtralt põnevat avastamisrõõmu, kuna orkestriseaded on tuttavatele paladele lisanud uusi kihte ja värve.

Järgneva kuu aja jooksul avaldab ansambel sellelt plaadilt neli singlit, mis tutvustavad plaadil kõlavaid eri esitusi ning seadjate käekirju – igaüks neist kõlab omanäoliselt ning annab vanadele headele lugudele uue helipildi.

Esimesel neist on bändi esimese kitarristi Jalmar Vabarna loodud pala "Muu ei loe", millele on sõnad kirjutanud Aapo Ilves ja orkestriseade teinud Rasmus Puur.

Üksjagu auhindu võitnud Curly Strings on neljaliikmeline ansambel, mis ammutab inspiratsiooni muu hulgas ameerika bluegrass'ist ning osalejate isiklikust pärimusest praeguses eesti kultuuriruumis. Ansamblisse kuulub ka Rakvere noormees Taavet Niller, kes mängib kontrabassi ja laulab. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles