Tamsalus tuleb taas loometegevusega multimeedialaager

Kristi Ehrlich
, peatoimetaja kohusetäitja
Copy
Läinud aastal noored kokku toonud multimeedialaager tuleb tänavu uuesti.
Läinud aastal noored kokku toonud multimeedialaager tuleb tänavu uuesti. Foto: Richard Liiv

25.–29. veebruarini toimub Tamsalu gümnaasiumis multimeedialaager Aparaat, mille eesmärk on harida noori ja suunata neid loometegevusele, kaasates sportlikke tegevusi ja liikumist.

Laager toimub teist aastat järjest ning sai alguse bakalaureuseõppe lõputööna korraldatud laagrist. Nädala jooksul õpivad noored filmi-, näite-, tantsu- ja disainikunsti. Lisaks toimuvad laulutunnid, pilditöötluse, filmioperaatori, eriefektide, muusikaproduktsiooni, stsenaariumi loomise, turundust ja muusikaõigusi puudutavad töötoad.

Laagri uus suund on võistlused, mille käigus peavad noored meeskonnana tegema lühikesi telesaateid, lühifilme ja reklaame, kasutades töötubadest saadud teadmisi.

Noori inspireerima on kutsutud professionaalid.

Eelmisel aastal külastasid laagrit Mark Eric Kammiste (Karl-Erik Taukar Bänd), Aks-Karla Ribelus (Wulcan Creative), Elisa Avik ja Hilary Karu (TV3 + Tudeng TV).

Laagris teevad noored rühmatöid, mille tulemusel valmivad lühifilmid, reklaamid ja muud visuaalsed teosed, mida kantakse ette nii kohalikel kinolinadel kui ka sotsiaalmeediakanalites.

Mullu valmis multimeedialaagris lühifilm “Vabana tundma end pean”, mille keskmes on tütarlaps, kes on uueks aastaks kolinud linnast maale ning püüab kohaneda sealse elu ja inimestega.

Inimsuhete keerukus ja muutunud keskkond seavad ta katsumuste ette, mis panevad avastama eelkõige iseennast ning kaasõpilasi. Film jõudis vaatajateni kahel kinoseansil Tapa kultuurikojas.

Laager on mõeldud 10–19-aastastele noortele ja laagrisse registreerumine käib. Infot leiab multimeedialaagri kodulehelt ja Facebookist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles