Riigi parim ujumisjuunior on läänevirulane

Margus Martin
, reporter
Copy
Läänevirulastest ujuja Alex Ahtiainen (keskel) Eesti Ujumisliidu tunnustusüritusel Tallinnas, kus ta pälvis parima meesjuuniori tiitli.
Läänevirulastest ujuja Alex Ahtiainen (keskel) Eesti Ujumisliidu tunnustusüritusel Tallinnas, kus ta pälvis parima meesjuuniori tiitli. Foto: Rauno Liivand

Eesti Ujumisliit võttis laupäeval Tallinnas Rock Cafes kokku möödunud ujumisaasta ja tunnustas tublimaid.

Riigi parima meesjuuniori auhinna teenis Ujumise Spordiklubi esindav tamsalulane Alex Ahtiainen. Tema säravamateks tulemusteks möödunud aastal olid juunioride Euroopa meistrivõistlustel kolm poolfinaalikohta ning ühel trump­alal, 100 meetri liblikujumises, saavutatud 9. koht.

Ka augustis Budapestis toimunud juunioride maailmameistrivõistlustel õnnestus Ahtiainenil kindlustada 100 meetri liblikujumises pääs poolfinaali. Seejuures ujus Audentese spordikooli lõpuklassis õppiv noormees eelujumises uue isikliku rekordi (53,73 sekundit), mida kordas hiljem ka poolfinaalis, ning saavutas lõpuks 16. koha.

Nii Eesti eelmise aasta parim nais- kui ka meesujuja on spordiklubi Garant esindajad: Maria Romanjukile ja Daniel Zaitsevile oli see tiitel juba kuues järjestikune. Aasta treeneriks valiti mõlema juhendaja Dmitri Kapelin.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles